Opinia Timisoarei

Concerte si festivaluri doar pentru cei vaccinati. Anuntul facut dupa o intalnire la Guvern

Doar cei vaccinati vor mai putea merge la concerte si festivaluri. Anuntul a fost facut de Emil Boc, primar al Clujului, care a participat la o intalnire la sediul Guvernului.

In calitate de presedinte al Asociatiei Municipiilor si Oraselor, fostul premier a discutat la Palatul Victoria cu Florin Cițu, Valeriu Gheorghița si secretarul de stat Andrei Baciu despre reluarea activitatilor culturale in Romania.

Primarul Clujului considera ca „un orizont cat mai repede anuntat pentru redeschiderea acestor activitati ne va ajuta pe noi sa sustinem si mai bine campania de vaccinare”. In acest sens, Boc a dat un exemplu de convingere a populatiei: „Daca le spunem de acum ca «va fi UNTOLD din august», foarte multi vor merge sa se vaccineze. Vom reusi numai prin vaccinare sa doboram Covid-19.

Eu sunt convins că vom avea festivaluri în acest an. Si la Cluj, si in toata tara. Conditia va fi sa ai ambele doze de vaccin facute si sa treaca doua saptamani de la a doua doza”, a spus Emil Boc, citat de colegii de la Gandul. Fostul premier a precizat ca mesajul lui Florin Citu a fost foarte clar: trebuie accelerata vaccinarea in Romania.

Vom reveni cu amanunte.

UPDATE: de la 1 iunie se redeschid evenimentele cu publicul

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anuntat, luni, dupa ce a facut vizite la Opera Nationala si la Teatrul National din Bucuresti, ca de la 1 iunie va incepe procesul de deschidere a evenimentelor cu publicul.

Am vizitat impreuna cu prof. dr. Cristian Oancea (managerul Spitalului Victor Babes Timisoara, n.r.), Opera Nationala din Bucuresti, pentru a discuta despre proiectul pilot de redeschidere a spectacolelor cu publicul. Discutiile le-am mutat apoi la Biblioteca Nationala a României, pentru a stabili impreuna cu colonel dr. Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti Covid, modul in care se va derula organizarea Centrului de vaccinare din cadrul acestei institutii, a declarat ministrul Culturii, citat de stiripesurse.ro.

Teatrul National Bucuresti este cea de-a doua institutie din cadrul programului pilot.

Ministrul a propus ca „pentru a arata beneficiile vaccinarii, cel putin in programele unde participa persoane vaccinate, sa nu se poarte masca, pentru ca si experimentele facute in alte tari ne-au aratat ca vaccinarea e sigura si demonstreaza beneficiile chiar in cazurile in care participantii nu poarta masca„.

Pentru aceste evenimente, Gheorghiu a precizat, pe Facebook, ca o sala de 1.000 de locuri ar putea gazdui in jur de 800 de persoane, iar o sala de 300 de locuri – in jur de 250 de persoane.

Masurile propuse de Ministerul Culturii pentru redeschidere nu sunt definitive si ar putea suporta modificari. Sunt multumit ca lucrurile „se misca” si ca de la 1 iunie vom incepe procesul de deschidere a evenimentelor cu publicul„, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Exit mobile version