Opinia Timisoarei

Concert inedit la Filarmonica Banatul! 12 saxofoane intr-un spectacol care promite sa-i incante pe timisoreni la Sala Capitol

European Saxophone Ensemble

TIMISOARA. Una dintre cele mai renumite trupa de muzicieni din Europa vine si la Timisoara. European Saxophone Ensemble ii va incanta pe timisoreni la sfarsitul lunii noiembrie. Spectacolul va avea loc in data de 30 noiembrie de la ora 19.00. European Saxophone Ensemble a fost infiintat in 2008. Din cauza ideii puternice din spatele infiintarii, ansamblul a fost distins aproape imediat cu titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene. Primul CD „Reed Action” a fost lansat in 2008.

Ansamblul a fost in turneu in intreaga Europa. In 2010 European Saxophone Ensemble a concertat in Cipru, Grecia, Bulgaria, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Italia, Olanda, Germania si Belgia. Concertele sunt o celebrare pentru ce tineretea. energia, deschiderea la minte si talentul pot face! Un al doilea CD a fost scos in timpul turneului. Patrick De Clerck va prezida editia 2011 a ansamblului European Saxophone. El a fost directorul festivalelor KlaraFestival, Ars Musica, iar acum va conduce prestigiosul festival in teatrul Mariinskz pentru Valery Gergiev.

Dirijorul este saxofonistul si compozitorul Cezariusz Gadzina. Acesta a absolvit Academia de Muzica „Frederic Chopin” din Varsovia – Polonia (saxofon clasic, la clasa saxofonistului olandez Ed Bogaard) si Conservatorul Roial de Muzica din Bressels (in clasa  de saxofon jazz a saxofonistului american John Roucco). Tot la Conservatorul Roial de Muzica din Bressels a studiat si dirijoratul orchestrei simfonice cu dirijorul britanic Frank Shipway.

Cezariusz Gadzina este castigatorul multor premii si distinctii, concertand la multe festivaluri si locatii din toata lumea. Din anul 2000 lucreaza cu casa de productii MET-X, unde este director artistic pentru Saxafabra si unde canta in diferite concerte sub diferite formatii de trio, cvartet, ansambluri mari de muzica de camera, la concerte solo ca solist cu orchestra simfonica. Gama stilistica de muzica pe care o interpreteaza este impresionanta: clasica, contemporana, jazz, folk, funk.

Preturile biletelor sunt cele obisnuite: 10 lei (5 lei pentru elevi, studenti, pensionari).
Exit mobile version