Opinia Timisoarei

Conace si biserici abandonate din Banat, de o frumusete inspaimantatoare! VIDEO spectaculos, ce-ti da fiori!

LUGOJ. Lasate prada trecereii timpului, demult parasite, mai multe locuri fascinante din Banat au devenit subiectul unui filmulet realizat de doi lugojeni.

Alin Velici si Mihai Stefanescu au surprins o serie de imagini spectaculoase cu ruine ale unor biserici sau conace peste care au ridicat o drona.

Cei doi au parcurs 700 de km in 5 zile si au filmat la Lindenfeld un sat de munte din judetul Caras-Severin, infiintat de pemi, astazi parasit, Turnul de pe Deal de la Gradinari care are o vechime de aproape 300 de ani si unde functiona candva fosta biserica din Cacova, Biserica Baronului din Bobda, ridicata initial pentru a servi ca mausoleu familiei de nobili Csávossy si transormata in lacas de cult romano-catolic.

 

Apoi, Castelul din Banloc, caruia timpul i-a furat stralucirea, iar incercarile de restaurare l-au nimicit si mai tare, Conacul Gudenus care a servit cativa ani ca loc pentru scoala din Gad, dupa care a fost lasat in voia sortii si la Viaductul de la Jitin, inalt de 37 m, care este o realizare remarcabila pentru anii 1850, noteaza lugojonline.ro.


Munca depusa de Alin Velici si Mihai Stefanescu a fost colosala si a durat si cate 12 ore pe zi, dar cei doi lugojeni sunt de parere ca ruinele respira istorie, iar acest lucru le-a dat putere si curaj pentru a continua, mai ales ca rezultatul este unul spectaculos.

Exit mobile version