Opinia Timisoarei

Comuna mai bine protejata de hoti. Un nou sistem ‘Big Brother’ instalat in Timis

TIMIS. Hotii din Timis au un nou dusman in una dintre comunele din estul judetului. Mai multe camere au fost instalate pe stalpii din localitate si sansele ca eventualii infractori sa fie prinsi mai repede cresc odata cu aceasta investitie.

CITESTE SIDe ce in bugetul national nu apar bani pentru Centura de Sud a orasului Timisoara? Explicatia! 

Investitia a fost facuta in comuna Darova care are de acum un sistem foarte performant de monitorizare video, achizitionat de administratia locala. Decizia instalarii acestui sistem a venit in urma repetatelor furturi de pe raza comunei. Investitia pentru cele 12 camere video, impreuna cu sistemul de stocare, care poate sa inmagazineze imaginile timp de sase luni, a fost de aproximativ 70 000 de lei, conform redesteptarea.ro.

Pe aproape 1,5 km, centrul, de la scoala pana mai sus de primarie avem monitorizare video. Sunt camere full HD, cu foarte buna imagine, care pot filma chiar si un cui. Camera poate filma chiar si numerele de la masini. Filmeaza totul, centrele comerciale, intersectiile, intrarea si iesirea. Ne ajuta foarte mult. Este o investitie care speram ca ne pune la adapost localitatea si comuna de hoti. In acest an vom incerca sa montam camere la Hodos, ca sa acoperim intrarea in comuna, astfel ca toate cele trei sate vor fi monitorizate. Mai avem o intrare dinspre Sinersig care va fi supravegheata printr-o prelungire a sistemului actual pana la acea strada si atunci toate intrarile si ieșirile si interiorul comunei vor fi monitorizate”, a declarat Sorin Tilihoi, primarul comunei Darova.

CITESTE SIPraf! Masina transformata intr-un morman de fiare, in Banat

Comuna Darova are in administrarea sa si satele Hodos si Sacosu Mare.

Citeste mai multe: AICI

Exit mobile version