Opinia Timisoarei

Comuna din Banat care a mers singura sa-si promoveze frumusetile la cel mai mare targ de turism din lume

Are locuri de o rara frumusete si, in vecinatate, o multime de alte atractii turistice pe care s-a dus sa le arate lumii intregi. O comuna din Banat a mers pe propriile forte la cel mai mare targ de turism din lume, la Berlin.

CITESTE SI: Cat de tare seamana cea mai spectaculoasa cale ferata din Romania, aflata in Banat, cu Semmeringul din Austria! FOTO! 

Este vorba de comuna Eftimie Murgu, de pe Valea Rudariei, care s-a prezentat, intre 8 si 12 martie, la „Interntionale Tourismus Börse/ITB”, cel mai mare targ de profil, unde pe 160.000 mp au venit 7000 de expozanti din aproape toate colturile lumii. Pragul acestui targ a fost trecut de o jumatate de milion de vizitatori.

Romania a avut la Berlin propriul un stand de prezentare, iar comuna Eftimie Murgu din Caras Severin a avut si ea unul, la care i-a imbiat pe reprezentantii agentiilor de turism ori simpli vizitatori sa vina in Banat sa vada morile de apa de la Rudarie, sa colinde Clisura Dunarii si sa faca o plimbare cu Semmeringul Banatean, de la Oravita la Anina.

La Berlin am trimis o echipa de cinci oameni din Primarie, care au prezentat produse traditionale din comuna: rachie, branza, faina de malai, desigur, macinata la vechile noastre mori de apa, otet de prune, dulceturi. Am avut si pliante, in care am promovat atat Rudaria, cat si intregul judet Caras-Severin, in special partea montana, Clisura Dunarii si calea ferata Oravita-Anina. Toata oferta noastra s-a bucurat de mare atentie. Consider ca n-am fost degeba la Berlin, dimpotriva, a fost un succes si vom continua actiunile noastre de promovare. Si nu numai de promovare, avem in derulare proiecte care sa transforme Rudaria intr-o zona de atractie turistica”, a spus pentru argument-cs.ro Mihai Vladia, primarul comunei Eftimie Murgu.

Participarea la targul de turism s-a facut pe banii primariei si cu mult voluntariat si bunavointa din partea partenerilor care au sustinut demersul.

La Berlin s-a promovat si campingul Rudendorf, ce se deschide la sfarsitul lunii mai, festivalurile din toamna, turismul eco si de agrement in zona montana.

Este o premiera ca o comuna caraseana sa participe in nume propriu la un eveniment de o asemenea anvergura.

In 2016 Rudaria a inceput elaborarea unei strategii de promovare, de transformare a acestei localitati intr-o destinatie de vacanta in care se impletesc natura, cele 22 de morile de apa, festivalurile traditionale si bunatatile traditionale specifice Vaii Almajului.

Mai multe AICI!

CITESTE SI: Banatenii isi repara singuri, pe datorie, Morile de apa de la Rudaria, distruse de viitura. Guvernul le-a dat cu flit. FOTO!

Exit mobile version