Opinia Timisoarei

Colectarea selectiva, o provocare la Timisoara. Ce au gasit Echipele RETIM in pubelele controlate de cand se aplica ‘Eticheta Rosie’. Foto

TIMISOARA. Angajatii RETIM au controlat in ultima luna pubele timisorenilor din diferite zone ale orasului si au descoperit deseuri amestecate in mai multe recipiente.

CITESTE SI: Sticla provenita de la ferestre nu trebuie pusa in clopotele verzi, nici langa acestea. RETIM nu o va ridica, iar amenzile sunt mari. Foto si video 

Controalele au vizat atat pubela neagra, cat si pe cea galbena. In recipientul negru au fost descoperite sticle de apa, suc sau doze de bere, bidoane de apa sau tavi de plastic, tipuri de deseuri care nu isi au locul in acest recipient. Nu au lipsit nici borcane sau sticle de vin, cele care odata clatite cu apa puteau fi depuse in clopotele verzi.

Nici in pubelele galbene situatia nu a fost mult diferita. In acestea au fost puse deseuri de plastic sau carton, chiar daca nu toate erau pliate sau turtite, insa au fost descoperite si deseuri reziduale sau moloz rezultat din constructii. Aceasta ultima categorie de deseuri nu isi are locul in vreuna dintre pubele.

In urma celor descoperite, echipele RETIM au aplicat pe recipiente etichetele rosii, penalizarea aplicata pentru abaterile descoperite fiind dublarea facturii pe aceasta luna.

Va reamintim, de la finalul lunii octombrie, compania RETIM a inceput aplicarea etichetelor rosii pe pubelele in care timisorenii isi pun deseurile. Odata cu punerea etichetelor pe pubele, timisorenii se pot astepta la doua tipuri de penalizari: fie dublarea facturii pe luna in care echipele RETIM au gasit deseuri neconforme in recipiente, fie lasarea pubelei pe loc pana cand deseurile din aceasta vor fi sortate corect.

Informatii despre campania „Eticheta Rosie” pot fi gasite pe site-ul retim.ro sau pe pagina de Facebook a companiei.

Exit mobile version