Opinia Timisoarei

CNA a interzis stirile cu sinucideri, crime si violuri la televizor inainte de ora 22.00. Ce se va intampla cu Stirile Protv de la ora 5?

Consiliul National al Audiovizualului a decis sa interzica difuzarea pe posturile de televiziune a imaginilor de la locul tragediilor si a imaginilor care arata suferinta familiilor. Este vorba despre drame ca sinucideri, crime sau mutilari.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de marti, sa completeze articolul 17 din Codul de reglementare al continutului audiovizual, care prevede ca „in intervalul orar 6.00 – 22.00 nu pot fi difuzate programe, altele decat productiile audiovizuale de fictiune, care contin descrieri ori reconstituiri ale unor omucideri/sinucideri, mutilari/automutilari sau tehnici criminale ori practici oculte”.

In plus, CNA a decis sa adauge un alineat nou la acest articol, prin care posturile de televiziune nu mai pot difuza imagini de la locul tragediilor precum sinuciderile, crimele si mutilarile, dar nici imagini prin care este prezentata suferinta familiilor victimelor.

Stirile Pro TV de la ora 5 sunt printre cele mai afectate, la fel si cele de la Kanal D. Hotararea CNA va fi pusa in aplicare dupa ce va aparea in Monitorul Oficial.

Exit mobile version