Opinia Timisoarei

Clipe de groaza la Timisoara! Un tramvai a mers FARA VATMAN doua statii! Calatori inspaimantati! FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Mai multi calatori au trecut printr-o spaima cumplita dupa ce s-au trezit ca tramvaiul de pe linia 4 in care se aflau circula fara vatman. Garnitura a mers nu mai putin de doua statii fara niciun control.

Vatmanul a cazut din tramvai la statia de la intersectia Caii Buziasului cu Eroilor, iar garnitura a mers asa pana in dreptul magazinului Ciclop din Zona Fabricii de Bere.

Pe traseul parcurs fara vatman sunt 2 intersectii semaforizate, iar printr-una dintre ele trec tiruri. Asa ca doar norocul a facut sa nu se intample vreo nenorocire.

Vatmanului i s-a facut rau, s-a ridicat pentru o clipa de la mansa si s-a prabusit din picioare, pe scari, si mai apoi pe carosabil, deoarece, sustin martori, usa din dreptul lui era deschisa.

Martorii spun ca tramvaiul s-a oprit in zona Ciclop intrucat acolo exista o panta, iar aceasta a incetinit garnitura.  Altfel, aceasta si-ar fi continuat drumul, intrucat maneta era pozitionata pe setarea de mers.

Timisorenii aflati in tramvai s-au speriat ingrozitor. Mai multi oameni povestesc ca i-au vazut pe traseu in timp ce bateau cu pumnii in geamurile vagoanelor, disperati. Unii au apucat sa dea alarma la 112. Au rasuflat usurati cand garnitura s-a oprit si s-au bulucit sa coboare.

Vatmanul a scapat ca prin minune cu viata in urma cazaturii, intrucat nu a fost lovit de nicio masina si nici nu a ajuns sub rotile garniturii. El este ranit si a fost transportat de urgenta la spital. Omul s-a lovit puternic la cap.


Odata oprit in zona Ciclop, tramvaiul 4 avea inca pozitionata comanda de miscare. Noroc cu o femeie vatman care era in zona, a vazut tot ce s-a intamplat,  a intuit acest lucru si le-a cerut politistilor sa o lase sa urce repede sa seteze comanda de frana. Aceasta a explicat ca panta care a incetinit garnitura a fost mana cereasca, intrucat tramvaiul se putea pune in miscare din nou in orice moment.

Niciunuia dintre ceilalti angajati RATT sositi la fata locului inaintea vatmanitei nu i-a trecut prin cap sa puna frana.

Daca el e pe mers, pe plecare, nu are cum (sa plece – n.r.). Pai imaginati-va cum conduceti o masina si va aruncati din masina, tot aia e. Nu mai apucati daca vi se face rau. Nu stiu cum s-a intamplat. Eu am venit doar dupa vagon. Tramvaiul are controlier si in momentul in care ti se face rau, iar omul a cazut din tramvai, nu mai ai control asupra controlierului si atunci tramvaiul pleaca, nu are cine sa-l franeze, pentru ca este de acolo franarea, din controlier. Nu avem la picioare (frane – n.r.). Acest model de vagon nu are la picioare. Si oricum, daca iti e rau, nu mai ai ce sa faci. S-a oprit singur din cauza pantei, din inertie. Putea sa fie o tragedie„, a explicat vatmanita.

Circulatia tramvaielor a fost blocata pe sensul de mers catre Piata Traian.

Tramvaiul  circula pe strada Stan Vidrighin, dinspre Liviu Rebreanu spre Pestalozzi, iar la intersectia cu b-dul Eroilor, usa tramvaiul fiind deschisa, vatmanul, din cauza unor probleme de sanatate, s-a dezechilibrat si a cazut pe carosabil. Barbatul de 55 de ani a fost transportat la spital si niciun calator nu a fost ranit. Politistii efectueaza cercetari pentru a stabili cauzele si imprejurarile producerii incidentului„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ancuta Morariu, purtator de cuvant IPJ Timis.

UPDATE: Ce minciuna au nascocit reprezentantii RATT legat de tramvaiul scapat de sub control?

Calatorii nu au fost nicio secunda in pericol, spun reprezentantii RATT. Acestia confirma ca vatmanul a lesinat, insa sustin ca ar fi existat un erou salvator. Spun ca un controlor de bilete aflat intamplator in vagon ar fi intervenit de urgenta si ar fi preluat comenzile in locul vatmanului. Acestia adauga ca garnitura nu s-a oprit de la sine, ci doar actionata de vajnicul controlor care, probabil ca luase lectii de condus tramvaie inainte.
Ceea ce nu au luat in calcul reprezentantii RATT cand au sustinut cele de mai sus, pentru opiniatimisoarei.ro, este ca in cabina vatmanului nu se poate patrunde din vagon. Aceasta pentru ca este complet separata printr-un perete de sticla securizata si are intrare complet separata de cea a calatorilor.

O echipa de ancheta formata din politisti, reprezentanti RATT si inspectori ITM cerceteaza circumstantele in care s-a produs incidentul.

Exit mobile version