Opinia Timisoarei

Clanul Carpaci se face stapan pe o strada din Timisoara. Si-a pus deja poarta catre palate. Ce face Primaria?

TIMISOARA. Romii din Clanul Carpaci lovesc din nou, atrage atentia viceprimarul Traian Stoia. Ei vor sa redeschida o strada de langa Parcul Copiilor, ca sa puna mana pe un teren si sa aiba acces liber la palatele pe care le au in zona.
Au dat primaria in judecata.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Pe cate case au pus mana clanurile de tigani din Timisoara? Vezi cate proprietati au familiile bogate de romi in Mica Viena! Carpaci are 144 de proprietati. FOTO!

Carpaci Vladimir, zis si Pipi, detinea o cladire de pe fosta strada Cezar. A vandut-o apoi Mariei Carpaci. Romii si-au pus intai un gard si o poarta uriasa din metal, in urma cu mai multi ani. Nu se stie exact cand, sustine Traian Stoia. Cert este ca acum, tot ei cer in instanta redeschiderea strazii. Reprezentantii primariei abia acum si-au dat seama ca detin acea alee.

„Acolo s-au constatat unele imprejmuiri ilegale, este vorba de o strada inchisa cu o poarta de metal, care reprezinta de fapt fosta strada Cezar, care dadea in strada Stefan Gheorghiu, ce strabatea Parcul Copiilor si ajungea in zona Michelangelo. Redeschiderea acestor strazi si transformarea in drumuri ar asigura acces liber la palatele romilor. N-ar trebui sa existe poarta, n-ar trebui sa se intample multe lucruri acolo. Ei pornesc de la o chichita ca sa ajunga la redeschiderea strazii. Acolo mai exista o serie de probleme, ei sunt in stare avansata de tratative pentru alte cladiri. Ei au inchis strada Cezar, dar ea nu mai exista in actele primariei de foarte multi ani, din anii 1923 – 1925”, explica Traian Stoia.

Fosta strada Cezar are 736 de metri, spune Stoia. Pe vremuri dadea in fosta strada Petre Carp, actuala Gheorghiu, de langa Parcul Copiilor. Ducea direct la podul Michelangelo.

„Carpaci Vladimir, zis Pipi, a vandut la Carpaci Maria. Ei cer sa se constate exista unor constructii sub forma de garduri, de imprejmuire ilegala amplasata pe terenul aferent imobilului amplasat pe C.D. Loga 40A. Carpaci Vladimir a solicitat in instanta, ei spun ca is legale gardurile. Instanta a respins la prima vedere cererea si a mutat-o pentru un alt termen. Ei cer sa foloseasca strada, sa fie numai a lor. Ea nu mai exista ca strada, pentru ca s-a desfiintat strada din parc. Au transformat-o in curte. Ei, in final, o sa ceara si strada din spate, sa poata iesi direct la parc si exclusivist pentru locatarii din zona”, mai spune Traian Stoia.

Oricum, problema ar urma sa fie rezolvata in instanta. Primul termen a fost amanat pentru 9 septembrie 2014. Viceprimarul atrage atentia, in fond, ca romii din Clanul Carpaci ar fi fost ajutati de functionari din primarie.

„Problema este ca oamenii astia au avut inclusiv documente care aratau forma cladirii, toate detaliile care nu puteau proveni decat din primarie. Acesta este un lucru care trebuie sa dea de gandit. Oamenii astia sunt bine sfatuiti si stiu direct de la sursa”, considera Stoia.

Exit mobile version