Opinia Timisoarei

VIDEO! Circ in Consiliul Local Giarmata: consilierii au trantit un proiect de 65 milioane de euro si s-au certat ca la usa cortului!

TIMIS. Sedinta cu scantei a Consiliului Local Giarmata in care consilierii s-au certat intre ei pe anumite proiecte si au inceput sa fotografieze jurnalistii prezenti, vadit iritati de prezenta acestora. Mai mult, un proiect important pentru comunitate a fost respins.

Comuna Giarmata a fost la doar un pas sa castige un proiect de 65 de milioane de euro cu bani europeni pentru constructia unui parc industrial si de panouri fotovoltaice. A fost identificat terenul de 36 de hectare, a fost parcelat, era nevoie doar de acordul Consiliului Local.

Din pacate, sedinta de marti ar fi fost ultima in care consilierii locali mai puteau aproba acest proiect. Numai ca alesii din Giarmata au considerat ca proiectul nu este unul oportun pentru comunitatea lor si au decis sa il scoata de pe ordinea de zi.

In acest fel, Giarmata a ratat un proiect european de peste 60 de milioane de euro care ar fi ajutat la dezvoltarea comunei.  Consilierii locali si-au motivat decizia spunand ca acesta nu este un proiect al primariei sau consiliului local, ci al unor firme private.

„Punctele privind construirea parcului au fost scoase de pe ordinea de zi pentru ca proiectul nu e bine pregatit”, a explicat Gavril Rosianu, unul dintre consilierii locali si fost primar.

„Termenul a fost depasit, nu mai putem continua. Acest proiect a cazut”, a spus si primarul din Giarmata Ioan Delvai.

Pana sa respinga proiectul, o parte din consilierii locali s-au simtit deranjati de prezenta presei in sala.

„Cine sunteti dumneavoastra? De ce nu va prezentati? Cine v-a invitat aici? Sedinta nu este una cu usile deschise”, au vociferat, unul peste celalalt, consilierii locali.

Nici dupa ce li s-a explicat ca sedintele administratiei publice locale se tin, conform legii, „cu usile deschise” si ca la ele poate participa oricine, consilierii de Giarmata tot nu au inteles.

„Ce lege e asta? Cine sunteti dumneavoastra sa faceti legea?”, a intrebat furios Ionel Carabulea, unul din consilieri.

„Eu nu vreau sa fiu fotografiat sau filmat… daca vreti, va trimit o poza cu mine. Mie nu mi-a spus nimeni ca participa presa la sedinta asta ca altfel ma pregateam si eu, ma imbracam altfel”, a continuat acesta.

Deranjat de obiectivul camerei, Gavrin Rosianu a iesit din sala de sedinte, iar la scurt timp s-a intors cu un aparat de fotografiat si a inceput sa le faca poze jurnalistilor. Acelasi gest l-a facut si consilierul Carabulea, insa cu telefonul mobil.

Exit mobile version