Noutati :

Ciprian Trocan: Alegerile de duminica, o sansa istorica pentru Timisoara si judetul Timis (P)

23 septembrie, 2020 - 05:01 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ELECTORAL
4

Administrația publică din România are nevoie de tineri și de oameni ai faptelor! Este perfect vizibil că între administrația locală din Timișoara și cea județeană există o diferență de ritm și de abordare a tuturor proiectelor, indiferent de segment, motiv pentru care am să decis că este momentul să mă alătur colegilor mei, în frunte cu Alin Nica, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Timiș, în drumul spre un întreg Timiș European.

Cred cu tărie că viitorul în dezvoltarea și ascensiunea oricărei societăți este reprezentat de tineri, de identificarea nevoilor lor, de implicarea și promovarea lor, dar și de sprijinul pe care autoritățile locale și naționale reușesc să îl ofere acestei categorii aflate la început de drum.

În România, în momentul de față, tinerii au nevoie de încurajare și consiliere pentru a se orienta către o carieră: fie de antreprenor, fie de angajat într-o companie/instituție, iar astfel feedback-ul și recomandările provenite de la persoanele cu experiență practică joacă un rol foarte important.

Noi, ca administrație liberală, sprijinim toate formele de învățământ pentru că știm că viitorul unei societăți performante și educate, care pune în prim plan dezvoltarea personală și profesională a generațiilor care vor urma, nu poate progresa fără a avea ca bază de pornire: EDUCAȚIA.

 “Pepiniere” pentru instituțiile și companiile din județ

Luând ca exemplu de bună-practică municipalitatea timișoreană, care a reușit să dezvolte domeniul profesional, ca învățământ dual, la Colegiul Tehnic “Regele Ferdinand” încheind parteneriate cu companiile timișorene pentru recrutarea forței de muncă din aceste “pepiniere”, consider că putem dezvolta, la nivelul întregului județ, proiecte și programe de orientare și formare profesională în parteneriat cu unități de învățământ și antreprenori, ajutând astfel tinerii să înțeleagă de ce e important să-și continue studiile și cum să-și descopere valorile și pasiunile pentru alegerea unei viitoare cariere.

În același timp, o prioritate a Partidului Național Liberal pentru mandatul viitor la Consiliul Judeţean Timiş constă în înființarea Centrului Județean de Formare și Perfecționare în Administrație. Noua generație trebuie să primească șansa de a se afirma în administrație, fiind mult subreprezentată în actualul aparat administrativ. De aceea,  noi, echipa PNL propunem ca, printr-un program dedicat de Internship, să aducem în administrație tinerii valoroși care doresc să se implice în dezvoltarea serviciilor publice, a strategiilor si a proiectelor ambitioase propuse.

Bursele școlare, sprijin pentru elevii performanți și pentru cei din categoriile de risc

Un alt subiect tratat cu prioritate în viitorul mandat de consilier județean este reprezentat de respectarea dreptului elevilor la bursele școlare.  Instrumentul burselor școlare a fost introdus în legislația românească cu scopul de a instituționaliza un mijloc de sprijinire al elevilor cu rezultate școlare bune sau cu performanțe deosebite, precum și pe cei aflați în categorii de risc, cu scopul păstrării acestora în sistemul de educație și a prevenirii abandonului școlar.
În vederea exercitării dreptului fundamental la învățătură al tuturor elevilor, voi lupta ca în județul Timiș, să fie asigurate în bugetele autorităților locale sumele necesare acordării celor 4 tipuri de burse: bursa de performanță, bursa de merit, bursa de studiu și bursa de ajutor social.

Timișoara și Timișul au o șansă istorică la alegerile din 27 septembrie

Timișoara și Timișul au șansa istorică la alegerile din 27 septembrie ca, timp de patru ani să se lucreze în tandem, într-un parteneriat instituțional la toate nivelurile.

Sunt sigur că echipa formată din Nicolae Robu – primarul Timișoarei, Alin Nica – președintele CJ Timiș, Guvernul liberal și marea delegație română din grupul PPE al Parlamentului European sunt soluția pentru a duce Timișul acolo unde îi este locul, la nivel European!

În 27 septembrie, în Timișoara, votăm Nicolae Robu – primarul Timișoarei, Alin Nica – președinte Consiliul Județean Timiș și Partidul Național Liberal pe ambele buletinele de vot pentru consilieri.

Comandat de PNL Timiș. Executat de SC RIPENSIS MEDIA TRUST SRL. Cod mandatar financiar: 21200012Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Tinerii intra in TNL si TSD sa invete cum sa fure. Nu aburiti degeaba pupincuristilor!

  2. Trocane canta la alta masa , abureli , esti cu grebla , poate cu floricica pe aceeasi melodie adica camelia stii tu..

  3. Un tanar de mare perspectiva si un mare caracater, cu un bun simt deosebit. Mult succes, Ciprian!

  4. Nu va e ba greata? Tinerii pupincuristi.