Opinia Timisoarei

Cine e de vina ca se strica bicicletele din sistemul VeloTM? Biciclistii, raspunde Primaria Timisoara!

TIMISOARA. Mii de timisoreni s-au plimbat deja cu bicicletele cumparate din fonduri europene ce se pot ridica gratuit din statiile Regiei Autonome de Transport in Comun. Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, peste 5.700 de oameni s-au inregistrat in sistemul VeloTM. Nu toate cele 300 de biciclete cumparate sunt scoase pe strazi, unele dintre ele fiind deja… defecte. De vina sunt, sustin oficialii primariei, biciclistii.

Au trecut aproape 3 luni de cand timisorenii se pot plimba cu bicicletele puse la dispozitie de municipalitate. Unii dintre ei s-au plans inca din primele saptamani de probleme: sistemul nu functiona tot timpul, iar unele biciclete nu puteau fi miscate din rastele. Au facut chiar si un „ghid al simptomelor”, pe care opiniatimisoarei.ro l-a prezentat inca din luna iulie, VeloTM fiind pus in functiune din 1 iunie.

CITESTE SI: Unele biciclete de inchiriat din sistemul VeloTM s-au stricat deja. ‘Ghidul simptomelor’ care face de ras Timisoara

Iata ca, la aproape 3 luni de la functionare, reprezentantii municipalitatii sustin ca sistemul „merge” normal, cu toate ca se inregistreaza in continuare observatiile utilizatorilor. De VeloTM se ocupa, inca din prima zi, regia de transport, conducerea RATT facand si angajari pentru ca totul sa mearga ca pe roate.

„Pana in prezent au fost inregistrate defectiuni, dar ca urmare a utilizarii bicicletelor sau provocate de persoane rauvoitoare. Nu au fost inregistrate furturi. In momentul de fata, sunt in functiune 240 de biciclete, restul aflandu-se in Atelierul de reparatii special infiintat de catre RATT pentru diferite interventii (reparatii uzuale, umflare roti, schimbarea bateriilor de la biciclete, remedierea prinderii clemelor la aparatoare etc). Echipele tehnice intervin in permanenta pentru remedierea problemelor si pentru manipularea bicicletelor intre rastele”, au explicat, pentru opiniatimisoarei.ro, oficialii Primariei Timisoara.

Din raspunsul dat de specialistii primariei intelegem foarte clar ca de vina pentru defectiuni sunt… tocmai biciclistii, care la randul lor s-au plans de probleme ale sistemului si de calitatea bicicletelor.

Cat despre functionalitatea sistemului, mai-marii din institutia de pe C.D. Loga sustin ca a fost imbunatatit softul.

„Problemele sesizate cu privire la utilizarea cardurilor au fost remediate in mare parte, odata cu imbunatatirea softului, mai precis prin imbunatatirea semnificativa a timpului de ridicare a bicicletei si rezolvarea problemelor de comunicatii”, mai spun cei din Primaria Timisoara.

Tu ai inchiriat o bicicleta din rastelele RATT? Povesteste-ne, mai jos, la comentarii, patania ta, daca totul nu a mers ca… pe roate!

Exit mobile version