Opinia Timisoarei

Cinci angajati ai combinatului Oltchim Ramnicu Valcea au intrat in greva foamei pe termen nelimitat

Alte proteste la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea. Cinci angajati au intrat azi in greva foamei pe termen nelimitat. „Ne-am saturat de minciunile lor. Mie mi-au taiat curnetul acasa, vine iarna n-am nici bani de lemne”, sustine Vali Ilinescu, unul dintre grevisti.

Peste 350 de muncitori au intrerupt lucru si au protestat mai bine de trei ore in fata pavilionului central, nemultumiti ca nu si-au primit salariile restenate pe septembrie si octombrie, iar guvernul nu a asigurat capitalul de lucru, asa cum a promis dupa esuarea privatizarii din luna spetembrie.

Veniti pe platforma chimica sa stea de vorba cu oamenii, Mircea Nadolu, prefectul de Valcea, Ion Cilea, presedintele Consiliului Judetean Valcea, si un senator USL de Valcea, Laurentiu Coca, au fost huiduiti si imbranciti de protestatarii extrem de nervosi.

Mihai Balan, directorul general al combinatului, nu este de acord cu protestele si le-a cerut oamenilor sa se intoarca la lucru. „Facem eforturi supraomenesti sa mai pornim inca doua sectii, nu se poate lucra cu proteste la geam, trebuie liniste”, a declarat Mihai Balan.
Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea are 2.800 de salariati si datorii de peste 700 de milioane de euro.

Exit mobile version