Opinia Timisoarei

Chiulangiii din Timis si-au pierdut alocatiile suplimentare. Incredibil ce putine absente aveau!

TIMISOARA. Aproape 300 de elevi din judetul Timis au ramas fara alocatii suplimentare, dupa ce au chiulit de la scoala. Le-au facut o adevarat surpriza parintilor, mai ales ca alocatiile suplimentare se acorda ca sprijin familial.

„Cei care au un numar mare de absente isi pierde alocatiile suplimentare. In semestrul 2 al anului scolat 2013 – 2014, din 2.246 de elevi care beneficiau de alocatie suplimentara, un numar de 291 de elevi au acumulat un numar mai mare sau egal cu 10 absente nemotivate, drept pentru care si-au pierdut dreptul la alocatia suplimentara”, a explicat Aura Danielescu, inspector scolar general de Timis.

Practic, ei au adunat absentele in semestrul al doilea al anului scolar, iar in primul semestru al anului scolar urmator nu mai au drept de alocatie. Situatia absentelor nemotivate este raportata de fiecare unitate de invatamant, fiind trimisa apoi la Agentia Judeteana pentru Plati, spune Aura Danielescu.

Elevii care au chiulit si primeau alocatii suplimentare sunt din Faget, de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” – 31 de elevi. Pe lista se mai afla si alti scolari de la Liceul Aurel Vlaicu din Lugoj si de la unitatile de invatamant din Saravale, Lovrin, Satchinez, Tormac. Sunt si elevi din Timisoara care primeau aceasta alocatie si au pierdut-o, de la Liceul Alimentar, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Dumitru Ciumageanu, Liceul Auto, Henri Coanda, Rudolf Walter, Ion Mincu, Petru Botis, Grigore Moisil, Ion Vidu, Colegiul Silvic Casa Verde, Scoala Sfanta Maria, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, Liceul Banatul, Liceul Obradovici, Carmen Sylva, Liceul Teoretic Penticostal Logos si Liceul Vlad Tepes.

Alocatia suplimentara de sprijin familial este intre 82 si 428 de lei, lunar. Se acorda in functie de venit si de membrii familiei, pragul minim de venit fiind de 200 de lei, iar cel maxim de 530 de lei pe membru de familie.

Exit mobile version