Opinia Timisoarei

Chiliman, Ciuhandu, Johannis si Boscodeala, cei mai instariti primari. Vezi pe ce loc se afla primarul Timisoarei!

Bucuresti, Timisoara, Buzau si Sibiu. Aici sunt cei mai instariti primari din tara. Cel putin potrivit declaratiilor de avere. In fruntea topului conduce detasat primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman.

Liberalul Andrei Chiliman, aflat la al doilea mandat in fruntea primariei sectorului 1, are 27 de terenuri, majoritatea mostenite. Insumate, asta inseamna vreo 66 de hectare.

Pe locul doi este Gheorghe Ciuhandu. Primar al Timisoarei de 15 ani, Chiuhandu are 4 terenuri care insumate inseamna peste 27 de hectare. Toate sunt mostenite!

Aproximativ 27 de hectare are in proprietate si primarul municipiului Buzau. Social-democratul Constantin Boscodeala are 7 terenuri, dintre care unul este mostenit, iar restul sunt cumparate in ultimii 15 ani, de cand conduce primaria.

Cand vine vorba de imobile, tot primarul sectorului 1 conduce in top. Andrei Chiliman are 9 imobile, dintre care 6 case si doua apartamente. La fel ca in cazul terenurilor, aproape toate sunt mostenite sau obtinute prin donatie.

Pe locul doi in top este primarul Sibiului. Klaus Johannis, aflat de 11 ani in fruntea primariei, are in proprietate 6 imobile, dintre care 3 apartamente si 3 case. Cu exceptia unei case, restul proprietatilor sunt cumparate inclusiv dupa 2000, de cand Johannis a ajuns primar al Sibiului.

Este urmat de primarul Buzaului. Constantin Boscodeala, seful PSD Buzau, are 5 imobile, respectiv 3 apartamente si doua case de locuit. La fel, cu exceptia unui singur imobil, toate sunt cumparate in ultimii 15 ani, de cand Boscodeala este in fruntea primariei.

La polul opus, printre primarii cu cele mai putine bunuri pe numele sau, este Radu Mazare. Desi este in fruntea primariei Constantei de 11 ani, Mazare sta si acum cu chirie, fara nicio casa sau teren pe numele sau. In declaratia de avere scrie ca are doar o salupa cu remorca, iar banii, 285 de mii de de euro, si-i tine… la saltea.

Exit mobile version