Opinia Timisoarei

Certificatul verde COVID ar putea deveni obligatoriu peste tot, chiar si in magazine. Cine ia decizia

Ia in considerare introducerea certificatului verde de vaccinare sau imunizare la SARS-CoV-2 in toate activitatile economice, pentru a tine economia deschisa. O spune premierul demis Florin Citu. Acesta a precizat dupa sedinta de guvern de joi ca si in magazine ar putea fi necesar acest certificat.

Intrebat daca ia in calcul carantinarea Bucurestiului si judetului Ilfov pentru doua saptamani, premierul demis Florin Citu a raspuns: „Nu in acest moment. Si anul trecut a fost aceasta discutie si nu a functionat”.

Dar ne uitam la alte masuri care sa impiedice raspandirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sanatatii este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitatile economice in care intram in contact cu persoane. Daca vrem sa avem economia deschisa, ar ajuta foarte mult.

Nu am discutat despre a reduce numarul orelor de functionare in weekend pentru activitati economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economica e un pas important, ne gandim la acest lucru”.

Intrebat daca introducerea certificatului verde ar restrictiona accesul in magazine, premierul demis a spus: „Este doar o triere. Daca te vaccinezi, trecut prin boala sau testat (…) As merge si pe ideea introducerii certificatului verde si in magazine”.

Florin Citu a mai spus ca aceste modificari pot fi facute doar in Parlament, pentru ca guvernul este demis si nu mai are puteri depline.

Exit mobile version