Opinia Timisoarei

Certificatul digital european pentru COVID, operational de la 1 iulie, in Romania. De unde il descarcam

Certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operational in Romania la 1 iulie, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andrei Baciu.

Acesta va putea fi descarcat de pe un site.

CITESTE SI: Tot mai aproape de ziua cu rata de infectare zero, la Timisoara si in judet. Doar 4 noi cazuri de COVID raportate si niciun deces

Certificatul digital european pentru COVID va aparea la 1 iulie si are rolul de a facilita calatoriile intre statele membre la nivel european. Chiar astazi a avut loc o sedinta cu toate institutiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul roman va face acest lucru.

Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descarcat pentru cele trei situatii (vaccinat, testat sau vindecat – n.r.) incepand cu data de 1 iulie. Nu exista in momentul de fata in Romania posibilitatea folosirii acestui certificat.

Oficial, in Romania, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operational la 1 iulie. O sa fie un QR code, o sa-l avem si pe telefon si se vor evita cozile la granita„, a afirmat Baciu la Senat.

Sursa: stiripesurse.ro

Exit mobile version