Opinia Timisoarei

Centura Sud Timisoara a ajuns, in sfarsit, la… jumatatea drumului si ar trebui sa fie gata pana la Craciun. Ultimele imagini de pe santier. Foto

TIMISOARA. A depasit cu putin pragul de 50% realizare, anunta reprezentantii DRDP legat de stadiul lucrarilor la cel mai asteptat proiect de infrastructura al Timisoarei, Centura Sud.

Aceasta dupa ce ministrul Transporturilor ameninta in urma cu o luna ca ar putea fi reziliat contractul cu constructorul.

CITESTE SI: Timisul, conectat de Europa si prin piste de biciclete. Vicepresedintele CJT Cristian Mos: EuroVelo inseamna mai mult decat niste simple dungi pe asfalt. Transmitem catre Centrul National de Coordonare ruta completa 

Muncitorii s-au concentrat in ultimele zile in zona Ghiroda, unde au montat grinzi la podul peste Bega.

Principalele lucrari din ultima perioada de pe santierul centurii de sud a Timisoarei s-au concentrat in special in zona comunei Ghiroda, fiind montate grinzi la podul peste Bega (km 24+725), iar in zona km 23 a inceput asternerea primului strat de asfalt. De asemenea, s-au montat grinzi si in zona pasajului de la km 7+156. Se mai lucreaza la structura rutiera in zona localitatii Giroc si se executa lucrari de terasamente in proximitatea nodului rutier cu DN 59 (Timisoara – Sag)”, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Conform acestora, antreprenorul care construieste Varianta de Ocolire Sud sta ceva mai bine la relocarile de utilitati.

Au fost finalizate relocarile de retele de telecomunicatii, pentru retele de apa si irigatii stadiul depaseste 65%, iar relocarile/protejarile de retele electrice si gaz sunt in curs de executie. Stadiul lucrarii per ansamblu a depasit cu putin pragul de 50%„, mai precizeaza reprezentantii DRDP Timisoara.

La inceputul lunii aprilie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ameninta cu rezilierea contractului cu firma care lucreaza la Centura Sud Timisoara, declarandu-se nemultumit de stadiul lucrarilor.

Intre timp, a avut loc si o sedinta de mediere intre CNAIR si antreprenor, care sa duca la o accelerare a ritmului de munca.

CITESTE SI: Ar putea fi rupt contractul cu constructorul de la Centura Sud Timisoara. Sorin Grindeanu: Sunt 3 notificari, daca lucrurile raman in aceeasi forma si nu se inscriu in ceea ce s-au angajat, e reziliere

Prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a centurii sud Timişoara a fost prelungit in toamna anului trecut, astfel ca lucrarea ar trebui sa fie gata in decembrie anul acesta.

In urma licitatiei, lucrarea pentru construirea centurii de sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

Exit mobile version