Opinia Timisoarei

Centrul Timisoarei a ramas fara internet si semnal la televizoare. Primaria a taiat cablurile aeriene. Ce-au facut operatorii? Foto si video

TIMISOARA. Asa cum promisese inca de saptamana trecuta primarul Nicolae Robu, luni seara, echipe de muncitori ale Primariei au lasat fara internet si semnal TV ori de telefonie zona centrala a Timisoarei.

Pe o parte a Podului Mihai Viteazu, in dreptul Catedralei, angajati ai municipalitatii, cu ajutorul unor utilaje ale STPT, au retezat o buna parte din cablurile aeriene ale operatorilor care au sfidat solicitarile Primariei si nu s-au obosit sa ingroape firele de ani de zile.

Echipamentele a 8 operatori de cablu au fost afectate, astfel ca aproape toata zona centrala a orasului are acum de suferit. Este vorba de timisoreni care locuiesc in cartierul Cetate, respectiv firme care au sediile aici.

UPDATE: Primarul Nicolae Robu: Se va face cu ghilotina, daca nu se poate cu vorba buna…

Edilul sef al Timisoarei a urcat si el intr-o nacela a unui utilaj de lucru la inaltime si a taiat cu mana lui cateva cabluri.

Am anuntat destul de demult, si am reanuntat si tot reanuntat ca vine momentul in care declansam o campanie de taiere a cablurilor pentru a-i obliga pe proprietarii lor sa le duca in subteran. Au fost notitificati, rasnotificati si, din pacate, niciodata nu s-au dovedit constructivi. Ei au periclitat mai multe proiecte, cand am fost nevoiti, tot asa, sa recurgem la ghilotina sa ne putem incadra in termene, pentru ca ei nu au catadicsit sa vina sa duca in subteran cablurile. Asta seara am, stabilit ca la ora 8 vom fi aici si eu si colegii care se ocupa de problemele acestea si vom incepe sa taiem cablurile. Au auzit ca ati fost convocati sa fiti prezenti la eveniment si acum sunt si unii proprietari si isi taie singuri cablurile…. Mie imi pare foarte rau pentru cetateni pentru ca nu au nicio vina. Ei sunt abonati la diversi operatori pentru diverse servicii. De vina sunt furnizorii respectivi pentru ca nu ii respecta pe abonatii lor, pentru ca, daca i-ar fi respectat, nu ar fi creat aceasta situatie. Noi ce sa facem? Sa toleram la nesfarsit ca orasul sa fie plin de cabluri aeriene? Inca administratia precedenta a avut o hotarare cu deadline strict de a duce cablurile in subteran. Eu sunt primar de 6 ani si oricate rugaminti le-am adresat, notificari, apeluri in mass-media, discutii directe, rezultatul a fost acelasi, nu s-a facut nimic. Ei, bine, se va face cu ghilotina, daca nu se poate cu vorba buna… Vom continua si nu ne vom opri pana nu vom scapa orasul de cabluri aeriene. In 2021 vom fi Capitala Europeana a Culturii, acesta e un motiv in plus care ne determina sa fim atat de hotarati. De dragul orasului, oricum am fi facut aceste lucruri…. Este inceputul aici. Nu va pot spune in detaliu ce o sa faca echipele tehnice. E destul de mult de lucru pentru ca sunt o multime de cabluri si aici in acest punct important al orasului….Mi-e greu sa fac o estimare, dureaza destul de mult pana vom da toate cablurile jos. Nu vrem sa lasam orasul fara internet, fara telefonie, fara televiziune prin cablu, dar vrem sa aratam ca suntem hotarati sa rezolvam aceasta problema, chiar cu pretul de a crea anumite neplaceri. Nu suntem noi de vina, ci furnizorii de servicii proprietari ai cablurilor care nu respecta orasul si nu-si respecta abonatii„, a spus primarul Nicolae Robu.

UPDATE: Reprezentantii firmelor de cablu au aflat de actiunea Primariei si au venit in zona Catedralei cu echipe de interventie sa-si demonteze singuri firele, pentru a nu fi distruse, urmand sa gaseasca solutii pentru a le ingropa cat mai grabnic.

La noi la UPC intre 800 si 1000 de abonati sunt afectati, doar pe partea de business, fara persoane fizice. Avem si persoane fizice, dar nu stiu cati. Stiu ca am mai incercat sa discutam la primarie, s-au facut anumite tronsoane subterane, pe portiuni, dar asta e tot ce stiu, un procentaj prea mic. Acum asteptam sa vedem, sa vedem pana unde se taie, sa gasim o varianta, daca exista. Poate sa dureze o zi, o saptamana, o luna„, a declarat Sebastian Huluta, reprezentant UPC Romania.

Potrivit reprezentantilor Primariei, luni seara, muncitorii vor reteza cablurile pana in dreptul intrarii in Piata Victoriei.

Vom reveni cu amanunte si imagini!

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version