Opinia Timisoarei

Centrul de vaccinare ISHO e gata sa fie deschis la Timisoara. Primarul Dominic Fritz: Alte 4 mai au nevoie de cate o chiuveta sau o imprimanta. Foto

TIMISOARA. La 10 zile de la deschiderea Etapei a II-a de vaccinare anti COVID pentru populatie, primarul Timisoarei Dominic Fritz anunta iarasi ca centrul de vaccinare din complexul rezidential ISHO este gata sa fie dat in folosinta, iar in alte 4 locatii se pun la punct ultimele retusuri. Aceasta desi anuntase amenajarea a 17 centre de vaccinare in oras cu putin timp inaintea demararii campaniei de imunizare.

CITESTE SI: ‘Nu veniti la programare, ca e nebunie la vaccinare. Va anuntam noi cand, e la mica intelegere’. Telefonul surpriza primit de un barbat din Timisoara care isi programase socrii la vaccin, la Lugoj 

Am aflat astăzi că Timișulului i se alocă de către Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării încă 7 fluxuri de vaccinare, dar abia din 8 februarie!
Se pare că sunt fluxurile care au fost promise doamnei Prefect Liliana Oneț, încă de acum o săptămână. Doar centrul de la ISHO de pe Take Ionescu, care este gata să fie dat în folosință, poate să le preia pe toate 7. Sunt în continuare puține fluxuri alocate pentru Timiș și Timișoara, iar numărul de doze distribuit către noi rămâne mic, în raport cu cererea locală„, spune primarul Dominic Fritz.

Dupa ce in urma cu cateva zile a trimis o scrisoare deschisa coordonatorului campaniei de vaccinare la nivel national, medicul Valeriu Gheorghita, dar si colegului sau de partid, ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu, in care solicita sa-i fie explicat felul in care se distribuie dozele de vaccin, acum Dominic Fritz spune ca a inteles necesitatea alocarii de mai multe seruri catre judetele cu populatie in varsta mai numeroasa. Chiar daca la centre din astfel de… judete merg o multime de timisoreni care nu pot face vaccinarea acasa, unde sunt si putine centre, si putine doze.

Îi mulțumesc colonelului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul național al campaniei de vaccinare, pentru răspunsul public. Sunt de acord cu el că județele cu un număr mai mare de persoane peste 65 de ani trebuie să primească mai multe doze. Dar susțin, în continuare, că este nevoie de un algoritm transparent de distribuție, care să includă și cele două criterii propuse de mine: rata de infectare și numărul de programări.
Solicit în continuare o proiecție privind numărul de doze de vaccin ce vor fi distribuite lunar în Timiș și Timișoara, la fel, o proiecție lunară pentru numărul de fluxuri și date privind dozele distribuite și administrate pentru fiecare centru de vaccinare din oraș și din județ„, a notat Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Edilul, aflat inca in izolare dupa ce a fost confirmat cu coronavirus, a anuntat si ca in alte 4 centre de vaccinare din Timisoara se pun la punct ultimele detalii pentru a putea fi operationalizate si a postat si cateva fotografii. Este vorba de cel din cladirea STPT de pe intrarea Doinei, la Muzeul Tramvaielor de pe Take Ionescu, la Incuboxx si la FITT (Fundatia Judeteana pentru Tineret).

Viceprimarul Ruben Lațcău a fost astăzi, împreună cu coordonatorii nucleului local de vaccinare din Primărie, Ciprian Trocan și Iulian Găurean, să verifice situația la alte 4 centre: clădirea STPT din Intrarea Doinei, Muzeul Tramvaielor, Incuboxx și FITT. În unele mai este nevoie doar de signalistică, în altele de imprimante sau de câte o chiuvetă, dar acestea se pot rezolva într-o zi.
În prezent avem două centre în funcțiune, alte două care sunt gata să fie date în folosință și încă 4 care pot fi pregătite mâine. Le punem pe toate la dispoziția Direcției de Sănătate Publică. Doar așteptăm să ni se aloce fluxuri și doze de vaccin„, a precizat Dominic Fritz.

Deocamdata, de la inceperea campaniei de vaccinare pentru populatie, etapa a II-a, la Timisoara functioneaza doar doua centre de vaccinare anti coronavirus, in Iulius Town, respectiv la Spitalul CFR. Cum la acestea locurile s-au epuizat in primele zile, timisorenii s-au programat in alte orase din judet ori chiar din judetele invecinate pentru a se imuniza.

Timisoara e in continuare la o rata de infectare de peste 4 la mie (4,16), iar Timisul singurul judet din tara din zona rosie, cu 3,48 la mia de locuitori.

UPDATE: Doar 4 din cele 7 noi fluxuri de vaccinare anti COVID anuntate de Dominic Fritz vor fi deschise la Timisoara, din februarie. Primarul, corectat de subprefect. Unde vor fi alte 3 

CITESTE SI: Au sosit cu avionul alte peste 90.000 de doze de vaccin anti COVID in Romania. Centrul de la Timisoara a primit cele mai putine. Cand vine urmatoarea transa

CITESTE SI: Am trecut de 700 de morti infectati cu COVID in Timisoara si in judet, de la inceputul pandemiei. 126 de noi imbolnaviri din 475 de teste, in ultimele ore 

Exit mobile version