Opinia Timisoarei

Cele mai sanatoase tipuri de peste pentru consum

La fel ca stafidele, roșiile crude și coriandrul, peștele este unul dintre acele alimente polarizante – sunt oameni care îl iubesc și mai sunt oameni îngroziți de acest aliment.

Însă dacă ești cel mai mare fan al peștelui, atunci să știi că ai noroc, deoarece peștele este plin de vitamine și nutrienți care pot scădea tensiunea arterială și pot ajuta la reducerea riscului de atac de cord sau accident vascular cerebral. Vei găsi în pește proaspăt acizi grași omega-3 , vitamina D și riboflavină, calciu , fier, zinc, magneziu și potasiu. Peștele este o proteină slabă de înaltă calitate, care vine cu plusuri pentru mușchi, oase, țesuturi și piele sănătoase.

Unii oameni renunță la pește din cauza preocupărilor legate de prospețime sau din cauza fricii de a consuma mercur, o neurotoxină care este deosebit de dăunătoare pentru femeile însărcinate și copiii mici, care poate fi o problemă la peștii mai mari. Cu toate acestea, majoritatea tipurilor de pește proaspăt vândut în mod obișnuit sunt sănătoase de mâncat de câteva ori pe săptămână.

Așadar, dacă ești un fan al peștelui și vrei să profiți de toate beneficiile pentru sănătate ale acestui aliment, iată câteva opțiuni de pește proaspăt și sănătos pentru alimentația ta.

Somon

Somonul este regele peștelui și este foarte popular. Grăsimea din somon (în special din somonul sălbatic) este „bună” și are mult calciu și vitamina D. Somonul sălbatic capturat se găsește în habitatul său natural și, prin urmare, este mai puțin expus la contaminanți și la hrana procesată pentru pește. Institutele internaționale de sănătate recomandă ca bărbații să consume 1,6 grame, iar femeile să consume 1,1 grame de omega-3 zilnic, iar o porție de somon are mai mult decât suficient. Este mai greu să consumi somon ca pește proaspăt, dar dacă îl cumperi dintr-un magazin de încredere, va fi sigur.

Ton

Tonul este tipul perfect de pește pentru confortul zilnic și pentru consum de pește proaspăt: deschide o pungă sau o cutie de o singură porție și aruncă-l în salată pentru un prânz rapid. Tonul este bogat în acizi grași omega-3, vitamina D și seleniu – un mineral care acționează ca un puternic antioxidant în organism. Antioxidanții protejează organismul de stresul oxidativ și de deteriorarea celulelor tale. Totuși, nu face din ton singurul tip de pește consumat, deoarece majoritatea speciilor au un conținut ridicat de mercur. În general, soiurile mai mari (din orice pește) conțin mai mult, iar când vine vorba de ton, se găsește în special la tonul galben, tonul ahi și alb. În schimb, optează pentru specii mai mici, cum ar fi listao, care este o bucată de ton ușor.

Cod

Codul este un pește grozav de servit începătorilor. Are o aromă mai blândă de care s-ar putea bucura mâncătorii pretențioși și copiii. Este atât de iubit în toată lumea încât este adesea folosit în fish and chips, iar atunci când este făcut la grătar sau la cuptor, codul este sărac în grăsimi și natural bogat în proteine.

Sardine

Sardinele nu sunt un pește bun pentru început, pentru că au o aromă extrem de intensă. Acești mici peștișori au un gust puternic, dar sunt excelenți pentru sănătate. Sardinele au oase mici, comestibile, care oferă o sursă excelentă de calciu, fără lactate, și au și fier și seleniu. Sardinele pot fi una dintre gustările potrivite pentru prânz și-ți vor oferi o senzație de sațietate și un plus de energie. Sunt bune și peste paste în sos de roșii sau cu lămâie și usturoi.

Hering

Acești pești argintii nu sunt doar accesibili și plini de omega-3, dar heringul are un conținut minim de mercur, ceea ce îl face unul dintre cei mai curați și mai siguri pești oceanici de mâncat. Heringul este și o sursă excelentă de vitamina D – pentru persoanele care nu beneficiază de suficientă lumină solară, heringul ar putea fi o soluție ideală pentru a menține organismul la nivelurile recomandate de vitamina D.

Pangasius

Pangasius (somn rechin) este un pește din familia somnului, trăiește în corpurile de apă dulce din Asia de Est Source. Acesta este un pește foarte sănătos. 100 de grame de pangasius file conțin 3 grame de grăsime, 15 grame de proteine, 89 de calorii. Pangasius conține vitaminele B, A, C, E, fier, calciu, potasiu, zinc, magneziu și acizi grași esențiali omega-3.

Exit mobile version