Opinia Timisoarei

Cele mai periculoase cartiere din Timisoara. Unde au dat hotii si talharii cele mai multe lovituri in 2021

TIMISOARA. S-au inmultit talhariile, dar au scazut furturile in Timisoara, in al doilea an de pandemie. O arata statisticile Inspectoratului de Politie al Judetului Timis obtinute de opiniatimisoarei.ro.

CITESTE SI: Nu viteza, ci pietonii si biciclistii au provocat cele mai multe tragedii in accidente pe soselele din Timisoara si din judet, anul trecut. 41 de vieti curmate si 78 de oameni raniti grav

25 de talharii in Timisoara, in al doilea an al pandemiei de COVID

Fie in plina strada, fie in casele timisorenilor, in 2021 furturile cu violenta produse in oras au fost ceva mai multe decat in 2020, iar o parte dintre atacatori au fost prinsi de oamenii legii.

Anul trecut, la Timisoara s-au inregistrat 25 de talharii, fata de 22 cu un an inainte.

In varful unui top neoficial al celor mai periculoase zone din Timisoara, daca e sa ne luam dupa statisticile politistilor pe anul 2021, se situeaza cartierele din aria de acoperire a Sectiei 4: Mehala-Bucovina-Blascovici-Ronat-Torontalului- Circumvalatiunii, unde s-au petrecut anul trecut 8 talharii, fata de 6 cu un an inainte.

Pe locul 2 stau cartierele din zona Sectiei 3: Sagului, Dambovita, Fratelia, Steaua, Iosefin, Odobescu, Freidorf si Polona, unde s-au petrecut anul trecut 6 talharii, fata de 8 cu un an mai devreme.

Pozitia a treia revine deopotriva cartierelor din zona Sectiei 2, Girocului, Soarelui, Braytim, Ciarda si Buziasului, unde potrivit statisticilor politistilor au fost 5 atacuri, fata de 3 in anul anterior, si celor din aria de acoperire a Sectiei 1, zona centrala, Take Ionescu, Modern, Telegrafului, Fabric, Gara de Nord, unde s-au inregistrat tot 5 talharii in 2021, fata de 4 in primul an de pandemie.

Cea mai linistita zona a orasului se dovedeste iarasi nordul. Pe ultima pozitie in clasament stau Aradului, UMT – Padurea Verde, Lipovei, ale Sectiei 5 Politie, unde anul trecut numarul talhariilor s-a oprit la una singura, la fel ca in 2020.

Hotii au pierdut usor din indrazneala in al doilea an de pandemie

2.689 de furturi s-au petrecut in Timisoara in 2021, potrivit IPJ Timis, fata de 2.813 cu un an inainte.

Cele mai multe, 619, s-au produs in Sagului-Dambovita-Odobescu-Steaua-Fratelia-Freidorf, in scadere fata de 2020, cand hotii dadeau aici 744 de lovituri.

591 de furturi au fost anul trecut pe raza Sectiei 2 Soarelui-Girocului-Braytim-Buziasului, in crestere fata de 2020 cand cifrele indicau 539 de atacuri in locuinte ori firme.

In zona centrala, Gara de Nord si in Take Ionescu-Telegrafului-Modern-Fabric s-au petrecut 541 de furturi, de asemenea in crestere fata de 2020, cand au avut loc 485.

Cartierele Mehala-Torontalului-Circumvalatiunii-Bucovina-Blascovici-Ronat n-au fost nici ele ocolite de hoti in 2021, aici inregistrandu-se 532 de furturi anul trecut, fata de 421 cu un an mai devreme.

Cele mai putine lovituri date de hoti au fost anul trecut tot pe raza Sectiei 5 Politie, Aradului-UMT-Padurea Verde-Lipovei, 406 furturi.

Exit mobile version