Opinia Timisoarei

Cel mai trist inceput de an scolar. Adio festivitati de deschidere cu sute de elevi, la Timisoara. Scenariile luate in calcul de ISJ Timis pentru prima zi de scoala

TIMISOARA. Bobocii de clasa 0 nu vor mai trece pe sub traditionala bolta de flori, iar bucuria revederii pentru elevii mai mari va fi umbrita in aceasta toamna de pandemia de coronavirus. Vom avea cel mai trist inceput de an scolar.

CITESTE SI: Uniforma ar putea deveni obligatorie in scolile din Romania de anul viitor. Ce cred directorii de scoli din Timisoara 

Nu este un moment prielnic pentru a organiza festivitati de deschidere a anului scolar, in scolile din Timisoara si din judet. O spune inspectorul scolar general din Timis, care va propune ca, in prima zi de scoala, elevii sa intre direct in clase, fara sa mai participe la traditionalul careu, pentru ca nu s-ar putea respecta distantarea fizica.

„Propun sa nu se faca niciun fel de manifestari, tinand cont de contextul in care ne aflam. E un eveniment care nu va mai avea loc, la fel cum nu a avut loc nici festivitatea de incheiere a anului scolar 2019-2020. Nu e un moment prielnic sa facem festivitati. Elevii se vor duce direct in clase”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Marin Popescu, inspector general al ISJ Timis.

Deocamdata nu a fost stabilit modul in care se vor face cursurile in anul scolar urmator, insa, cel putin in prima zi de scoala, elevii vor intra in clase.

„In functie de scenariul pe care il vom adopta, vom decide cum se va desfasura inclusiv prima zi de scoala. Ce stim sigur este ca vom gasi elevi in clase. Unde se va putea, vom aduce toti elevii de dimineata, in ziua deschiderii anului scolar. Unde nu se va putea, corelat cu infrastructura scolara, luam in calcul sa chemam copiii din clasele 0-IV de dimineata, iar apoi si pe ceilalti, pe rand, la ore diferite”, a adaugat Marin Popescu.

In acest moment, la nivelul Ministerului Educatiei se centralizeaza optiunile scolilor din intreaga tara pentru desfasurarea anului scolar, urmand ca, zilele viitoare, sa se decida exact cum se vor face ore.

Cel mai agreat scenariu este acela ca elevii din clasele 0-IV, a VII-a si a XII-a sa vina la scoala fizic. Restul claselor vor face ore online, insa vor merge si la scoala, prin rotatie.

Anul scolar 2020-2021 va incepe in 14 septembrie.

Exit mobile version