Opinia Timisoarei

Cel mai important an pentru proiectul noului stadion de la Timisoara. Cand ar putea incepe demolarea arenei Dan Paltinisanu

TIMISOARA. Cu siguranta, actualul Stadion Dan Paltinisanu, din Timisoara, care este administrat de Consiliul Judetean Timis, va fi demolat. Aceasta pentru ca este intr-o stare avansata de degradare, nu mai corespunde standardelor, iar in locul lui Compania Nationala de Investitii vrea sa ridice o noua arena, moderna.

Deja a fost intocmit studiul de prefezabilitate, urmeaza cel de fezabilitate, apoi comisiile tehnice de la nivelul Ministerului Dezvoltarii si Companiei Nationale de Investitii vor face ultima analiza a acestui proiect atat de asteptat la Timisoara.

Am depasit faza de proiect, de studiu de prefezebilitate, se lucreaza la studiul de fezabilitate in prezent si speram ca in 2-3 luni sa se finalizeze si acesta si sa se treaca la avizarea in comisiile tehnice din Ministerul Dezvoltarii, respectiv la Compania Nationala de Investitii. Din pacate s-au pierdut 2-3 luni de zile cu aceasta criza politica si s-a amanat foarte mult avizarea studiului de prefezabilitate, care era avizat inca din vara”, explica pentru opiniatimisoarei.ro presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica.

In varianta optimista, exista posibilitatea ca in anul 2022 sa poata fi organizata licitatia pentru proiectare si executie. Insa, inainte de aceasta, Guvernul trebuie sa dea hotararea prin care sa fie pusa la pamant actuala arena sportiva de la Timisoara, iar lucrarile de demolare ar putea si ele sa dureze cateva luni bune, dat fiind faptul ca trebuie organizata o licitatie si pentru aceasta operatiune. Asadar, anul 2022 ar putea sa aduca si primele lucrari la Stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara.

Daca lucrurile merg cum trebuie si se realizeaza Studiul de Fezabilitate, urmeaza hotararea de guvern de alocare a sumei necesare trecerii la etapa de proiectare si executie efectiva a stadionului si sper ca cei de la CNI sa faca licitatia pentru proiectare si executie si sa inceapa anul viitor proiectul”, a mai declarat pentru opiniatimisoarei.ro Alin Nica.

Stadionul din Timisoara a fost construit in 1963 prin munca voluntara, iar pana in 1995 s-a numit „1 Mai”.

Exit mobile version