Opinia Timisoarei

Cei mai ‘cool’ profi de liceu din Timisoara! Iata TOPUL intocmit de elevii de la Moisil, Pedagogic, Loga, Lenau si CNB! VOTEAZA-L si tu pe cel mai fain profesor!

TIMISOARA. Ii vedem in fiecare zi mergand mai iute sau mai agale pe holurile liceelor cu un catalog la subrat sau cu un teanc de lucrari in mana. De cele mai multe ori sunt insotiti de elevi care din mers incearca sa le explice problemele cu care se confrunta. Se straduiesc sa faca liniste de fiecare data dupa ce usile salilor de clasa se inchid. Si, asa incepe o alta ora, o noua lectie pe care elevii trebuie sa o pregateasca si sa o invete.

V-ati dat seama despre cine este vorba? Ei bine, discutam despre profesorii care predau la liceele din Timisoara.

Cati dintre noi nu a avut un profesor preferat in liceu? Cu siguranta, fiecare are in gand cel putin un nume. Ca sunt glumeti, amuzanti, ca stiu sa transforme ora lor in una atractiva pentru elevi, ca imbina partea teoretica si cea practica, toti incearca sa le castige elevilor increderea si sa se faca placuti.

Este de ajuns sa treci prin fata liceelor din Timisoara ca si auzi din mers cateva replici, pe care nu ai cum sa le uiti prea usor: „Ai vazut ce tare era imbracata profa azi? Nu avea cum sa treaca neobservata”, „Ne-am distrat pe cinste la ora de Mate. Atatea glume a facut profa azi ca am invatat pe de rost toate formulele scrise pe tabla”, „Am scapat ca prin urechile acului. N-am avut chef sa invat lectia, dar am avut noroc ca m-a iertat profa, altfel mergeam acasa cu un 4. Nici nu ma mai lasa maica-mea sa intru in casa”.

Colegiul National Banatean, Liceul Grigore Moisil, Liceul Pedagogic Carmen Sylva, Colegiul National Diaconovici Loga sau Liceul Nikolaus Lenau sunt doar cateva dintre liceele din Timisoara care au cel putin cate un profesor popular pe care elevii il simpatizeaza. Cum ajung sa le castige inimile liceenilor profii? Reteta lor este simpla. Pun mult suflet si se dedica meseriei pe care o practica. Lasa la o parte strictetea si incearca sa se apropie cat mai mult de elevi. Mai strecoara cate o gluma atunci cand situatia e tensionata si mai trec cu vederea cand un elev nu isi face tema sau este nepregatit.

Cel mai popular dascal de la Moisil

La Liceul Grigore Moisil din Timisoara elevii sunt incantati de dascalii pe care ii au. Cristiana Carnat este insa „profa de info” preferata de multi liceeni. Felul ei de a fi, modul in care preda, dar si glumele pe care le face cu elevii au transformat-o in cel mai popular profesor al liceului.

„Cristiana Carnat este cea mai tare diriga din liceu. In primul rand numele – Carnat… Este populara pentru ca ne place cum se comporta cu noi. Are niste glume foarte bune. Ne face sa radem, sa zambim. Incearca mereu sa faca liniste intr-un stil aparte. <<Inchide usea!>>, este una dintre replicile care ne amuza mereu. La lucrari sau atunci cand ne asculta este indulgenta, ne intelege cand avem probleme sau cand nu ne putem pregati in ziua respectiva”, spune un elev de clasa a XI-a de la Liceul Moisil.

Spre dezamagirea unora dintre elevi, care ar vrea sa o aiba ca profa, Cristiana Carnat nu preda la toate clasele, insa toti copiii au numai cuvinte de lauda la adresa ei.

„Fara doar si poate cel mai popular profesor este Cristiana Carnat. Este foarte amuzanta si deschisa cu noi. Ne sustine in tot ce face, dar si glumeste cu noi. Ne place foarte mult felul ei de a fi. Chiar si atunci cand are ceva de spus, nu spune intr-un fel rau. Ne atrage de fiecare data atentia subtil, astfel incat sa constientizam singuri greselile pe care le facem. Stie sa ne spuna intr-un mod amuzant atunci cand nu invatam sau nu ne pregatim pentru ziua respectiva. De obicei ne iarta, nu ne da note mici atunci cand ne prinde cu lectia neinvatata”, au declarat pentru opiniatimisoarei.ro alti elevi.

„Nu ne este profesoara, dar am auzit ca profa de info Carnat e foarte tare. E usor de comunicat cu dansa, te poti baza pe ea, iti explica tot ce trebuie pentru a prinde din clasa toate notiunile teoretice, asta stiu din ce mi-au povestit colegi de la alte clase. E haioasa, foarte fun”, ne-a spus o alta eleva.

„Nu cred ca sunt cel mai popular profesor. E o chestie de respect. Daca ii respecti, te respecta. Daca te porti frumos cu ei, si elevii se poarta frumos. La Moisil sunt copii buni, cu care te poti intelege si cu care poti comunica. Informatica nu este o materie usoara, de aceea incerc sa o fac mai frumoasa alaturi de elevii mei si incerc sa-i dau un plus de culoare, sa fie atractiva”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cristiana Carnat.

Cel mai cool profesor de la liceul Pedagogic

Si liceul Pedagogic Carmen Sylva are profesori indragiti de liceeni. Desi mai are cativa ani si iese la pensie, Valerica Negru, profesor de matematica, este cea mai populara profesoara din liceu. Siguranta pe care le-o transmite elevilor, dar si modul in care preda o materie atat de grea si complexa, cum este matematica, o plaseaza in fruntea profilor preferati.

„Cu siguranta cel mai popular profesor din liceu este doamna Valerica Negru. Este un exemplu de profesor, stie cum sa-si predea materia. Nu tipa la noi, vorbeste foarte frumos si o respecta toata lumea. Face glume mai mereu, e foarte amuzanta”, ne-a spus o eleva de clasa a XI-a.

„Valerica Negru este profesorul nostru preferat. E foarte distractiva. De multe ori ne iarta cand nu ne pregatim, e indulgenta. Daca invatam lectia si stim tot, e foarte ok. Ne motiveaza de fiecare data sa invatam. E o doamna pe cinste”, a declarat o alta eleva a liceului.

„Cu siguranta cea mai cool profa e Valerica Negru. Cu dansa facem matematica. De cele mai multe ori, imbina utilul cu placut. Avem momente cand dupa ce terminam lectia, facem diverse activitati. E mai blanda, ne mai destinde, mai face si glume, mai ales ca suntem in clasa a XII-a si suntem stresati. Ne ajuta foarte mult si cu pregatirea pentru Bacalaureat. Facem si ore suplimentare. Ne cheama dimineata sau peste program. Este glumeata, o femeie cu zambetul pe buze mereu”, a marturisit pentru opiniatimisoarei.ro un elev.

Desi matematica inseamna doar cifre, formule, teoreme si demonstratii, profa preferata a elevilor de la Pedagogic incearca sa aiba o relatie speciala cu elevii.

„Sunt profesoara de matematica, iar uneori, noi, cadrele didactice, suntem vazute ca baba cloanta. Ma bucur sa aflu ca sunt cel mai popular profesor din liceu. Materia pe care o predau este grea, de aceea la salata pe care o pregatim trebuie sa punem ingrediente multe sa iasa asa cum trebuie. Sunt in prag de pensie, dar am un regret ca o sa ma despart de copii”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Valerica Negru.

Cel mai indragit dascal de la Colegiul Banatean

Si Colegiul Banatean are un profesor favorit. Este vorba de Sorin Ionescu, directorul liceului, dar si profesor de istorie. Liceenii il admira pentru glumele pe care le face, dar si pentru profesionalismul cu care isi sustine de fiecare data orele.

„Cu domnul Ionescu am facut istorie acum cativa ani. E un om foarte de treaba si intelegator. Pe langa asta, e si foarte glumet”, ne-a declarat o eleva.

„Cu siguranta cel mai cool prof din liceu este domnul Ionescu. E un om foarte deschis, calm si glumet. In plus de asta, intotdeauna incearca sa-si transforme materia (istoria) intr-una foarte atractiva si usor de inteles”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro un licean.

„Ne lipsesc orele cu domnul Ionescu. Ne-a predat istorie anul trecut. E un om foarte fain, deschis si glumet. Mai mare dragul sa-i fii elev si sa mergi la orele dansului”, a marturisit o alta eleva.

Cel mai popular profesor de la Banatean este apropiat de elevii sai, desi functia administrativa pe care o are, aceea de director, presupune ca in anumite situatii sa fie mai autoritar. Cu toate acestea, incearca sa mentina o relatie cat mai prietenoasa cu liceenii si sa-i ajute sa solutioneze orice problema pe care o au.

„Pe mine ma bucura ca am iesit cel mai popular profesor, este chiar surprinzator. Totusi, sper ca nu sunt cel mai indulgent dintre profesori. Sunt uimit pentru ca in general un director trebuie sa ia si masuri nepopulare. Sunt surprins pentru ca functia administrativa pe care o am in prezent presupune ca in anumite momente sa fiu mai dur. Ca profesor este mai simplu pentru ca iti faci treaba la clasa si e gata. Ca director, lucrurile stau putin diferit. Cel mai frumos in meseria asta este sa-i fii profesor unui elev de a V-a si sa-l vezi cum evolueaza de-a lungul timpului. E emotionant sa vezi cum un copil se transforma intr-un adolescent”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Sorin Ionescu, directorul Colegiului Banatean.

Profesorul preferat de elevii de la Liceul Loga

Liceul Loga din Timisoara se mandreste cu un profesor de fizica ce le face orele mai frumoase elevilor. Cine s-ar fi gandit ca liceenii pot invata fizica cu drag si spor? Ei bine, profesorul Sandu Golcea se foloseste de anumite tehnici pentru a-i atrage pe elevi sa invete si sa prinda drag de materia, nu tocmai usoara, pe care acesta o preda.

„Sandu Golcea, profesorul meu de fizica, este cel mai cool din liceu. Este foarte destept si implicat in foarte multe proiecte. Avem trei ore cu dansul, de aceea isi permite sa ne mai si povesteasca in cate locuri a fost, ce a mai vizitat. El este si antrenorul lotului national de fizica al Arabiei Saudite”, ne-a declarat o eleva care invata la Loga.

„Domnul Golcea este cel mai cunoscut prof din liceu. Cand vorbeste la telefon, intotdeauna spune <<Stima si respect!>>. Ne este tare drag”, a spus un alt elev al liceului.

„Este cel mai amuzant si glumet profesor. Stie sa diferentieze gluma de ora. Este si serios, dar in acelasi timp foarte amuzant”, a zis o alta eleva.

Sandu Golcea ii indrageste pe „experimentatorii sai in ale fizicii” si spune ca incearca sa faca tot posibilul pentru ca elevii sa fie cei mai buni si sa reprezinte tara cu mandrie si cu fruntea sus oriunde merg.

„Ma bucura foarte mult ca sunt cel mai popular profesor din liceu. Elevii simt atunci cand cineva ii iubeste cu adevarat! Am rams tot un profesor foarte sever si cum mai glumim (si ei, si eu!) totul este OK in relatia cu mine, pana la note! Sunt insa multe alte lucruri care compenseaza! Incerc sa le ofer cat mai multe: sunt alaturi de ei la multe competitii si proiecte, le ofer oportunitati de afirmare dincolo de scoala de zi cu zi”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Sandu Golcea.

Cel mai popular dascal de la Liceul Nikolaus Lenau

Elena Wolf, directoarea Liceului Nikolaus Lenau si profesoara de fizica, ocupa un loc fruntas in randul celor mai populari profi. Ceea ce a facut-o sa ocupe primul loc in randurile liceenilor este profesionalismul de care da dovada la fiecare ora pe care o preda, dar si faptul ca nu trece mai departe pana ce fiecare lectie nu e inteleasa de fiecare elev in parte.

„Doamna Wolf este cea mai populara profesoara din liceu. Desi preda o materie dificila, fizica, e foarte de treaba si face de fiecare data ca materia dansei sa fie una placuta si usor de inteles”, ne-a declarat un elev.

„Directoarea noastra e amuzanta, are felul ei de a fi care o face sa fie placuta. Preda pe intelesul nostru, nu e rigida si stricta, ci foarte apropiata de noi”, ne-a spus un alt elev.

„Profa Wolf ne intelege ca suntem in clasa a XII-a si ne lasa sa ne concentram si pe alte materii pe care le avem de pregatit pentru Bacalaureat. Pe langa asta, ne sustine in tot ce facem”, a completat un altul.

Elena Wolf ocupa locul fruntas in clasamentul profesorilor preferati ai Liceului Banatean pentru ca pune accent intotdeauna pe relatia care se creeaza intre ea si elevi si pe care o mentine in timp cu respect si indulgenta.

„Sunt foarte uimita de rezultat, ma surprinde in mod placut. Este normal ca elevii sa isi cunoasca directorul scolii, personal cred ca avem un colectiv valoros. Este clar ca evaluatorul cel mai dur al unui profesor este elevul in ceea ce priveste profesionalismul si competenta”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Elena Wolf, directoarea Liceului Lenau din Timisoara.
VOTEAZA-L SI TU PE CEL MAI FAIN PROFESOR DE LICEU DIN TIMISOARA LA SONDAJUL DE MAI JOS!
Te invitam sa ne scrii la Sectiunea COMENTARII si numele celor mai populari profesori din celelalte licee din Timisoara si ii vom introduce si pe ei la votare!
[poll id=”4″]
Exit mobile version