Opinia Timisoarei

Cei mai buni carnati banateni au fost desemnati la Sannicolau Mare intr-un festival inedit

SANNICOLAU MARE. Redactorii de la saptamanalul germana „Banater Zeitung” au organizat si in acest an „Degustarea carnatilor banateni”- „Worschkoschtprob”. sarbatoarea este o adevarata traditie pentru minoritatea germana din Banat. Pentru prima data in istorie, degustarea s-a desfasurat departe de urbea de pe Bega, la castelul Nako din Sannicolau Mare.

Cu ocazia acestui eveniment, garda veche a ziarului Banater Zeitung a predat stafeta tinerei generatii de redactori. Acestia din urma au decis ca este momentul pentru o schimbare si ca manifestarea trebuie sa devina una itineranta, in cautarea nemtilor care au mai ramas in Banat.

Este prima oara cand ne mutam din Timisoara, pentru ca cea de la Adam Muller Guttenbrunn a devenit mult mai comerciala. Cu ocazia aceasta ne vom apropia si noi de producatorii de carnati. Anul acesta am ales Sannicolau Mare, dar de acum vom merge in fiecare oras. De la anul vom face invitatii si din Serbia si Ungaria„, a declarat  Andrea Oance, unul dintre organizatori.

In Castelul Nako  s-au intrecut producatori privati de carnati din Lipova, Bocsa, Cenad, si Timisoara, dar si din Sannicolau Mare.  16 sortimente de carnati au intrat in concurs iar in final, dupa o lunga degustare a bunatatilor castigatorii au fost premiati. Marele castigator a fost Hans Becker din orasul gazda, Sannicolau Mare.

Organizatorii au fost redactia ziarului de limba germana Banater Zeitung, iar parteneri au fost Primaria Sannicolau Mare si Forumul Democrat al Germanilor din Sannicolau Mare.

Exit mobile version