Opinia Timisoarei

Ceasul floral ar putea arata din nou ora exacta la Timisoara, prin mobilizarea unui grup de femei

TIMISOARA. Ceasul floral, unic in Romania si unul dintre simbolurile Timisoarei, care in ultimii ani s-a degradat dupa ce administratia locala a decis ca nu reprezinta o prioritate pentru oras, ar putea fi totusi salvat.

CITESTE SI: Putem merge pana in Serbia cu bicicleta, pe pista, in weekend. Programul punctului de trecere frontiera pe Bega pana in octombrie

Clubul Lions Diamond Timisoara, format exclusiv din femei, va organiza evenimentul „Balul Florilor de Mai”, in cadrul caruia vor fi adunate fondurile necesare pentru cumpararea mecanismului ceasului, astfel incat acesta sa poata fi repus in functie.

”Credem ca e necesar sa repunem pe harta turistica a Timisoarei unul dintre simbolurile Orasului Florilor. Ceasul Floral, atat de indragit odinioara, merita sa infloreasca din nou si sa se bucure de stralucire, aducand bucurie privitorilor”, spune Ramona Olteanu, presedinte al Clubului Lions Diamond.

Ceasul floral a fost construit in anii ‘70 si a fost multa vreme un reper pentru turistii care vizitau Timisoara. Din pacate, acesta s-a degradat in timp, iar in prezent nu numai ca nu mai are mecanismul, dar nici macar cifrele formate din plante nu se mai disting. Primaria nici nu are in vedere prea curand reabilitarea Ceasului floral, unic in tara.

„Principalul obiectiv este sa finalizam toate obiectivele de infrastructura culturala pe care le avem, ceasul nefiind in acest moment un obiectiv”, a declarat zilele trecute viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau pentru Antena1.

Iata cum arata Ceasul Floral in 2015!

 

 

Exit mobile version