Opinia Timisoarei

Ceasul de la porumbeii din Piata Operei s-a stricat de tot. Primaria Timisoara va cumpara unul nou cu aproape 8.000 de euro

TIMISOARA. Timisoara a ramas momentan fara unul dintre cele mai importante simboluri: ceasul din Piata Operei. Va fi insa inlocuit cu unul nou, iar soclul pe care statea asezat va fi restaurat pana la Paste, promit reprezentantii primariei.

Ceasul la care tot mai multe cupluri si-au dat intalnire de-a lungul a mai mult de 20 de ani s-a stricat de tot de cateva luni bune, iar responsabilii din Primaria Timisoara s-au decis inca de anul trecut, de la Craciun, ca trebuie luat din centru si pus altul nou nout in locul lui. Pana la inlocuirea acestuia, e de munca insa! Directia de Patrimoniu din cadrul municipalitatii se chinuie acum sa obtina avize de la Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural din Timis, pentru ca ceasul este un monument al orasului.

„Ceasul atat de defect incat trebuie inlocuit cu altul si mai trebuie sa reparam si soclul. Pentru asta avem nevoie de aviz de la Directia de Monumente, trebuie sa cautam altul pe Internet. Am gasit ceva, sa vedem insa daca este pe placul celor de la Monumente. Va trebui sa punem 3 ceasuri, in triunghi, si ne-ar costa cam 7 – 8.000 de euro toate trei. Vrem sa punem tot unul cu aratator”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Martin Staia, seful Directiei de Patrimoniu din cadrul Primariei Timisoara.

Potrivit acestuia, va fi reamenajat si stalpul pe care statea ceasul pana acum, insa situatia e putin mai complicata, deoarece nu se stie de unde este alimentat cu energie electrica.

Este o problema cu alimentarea cu energie electrica, pentru ca sta in apa soclul. Nu se stie de unde se alimenteaza si la ce panou este legat. L-am ridicat la Craciun si speram ca pana la Paste sa-l rezolvam. E complicat, trebuie sa-l includem in buget, iar procedurile ne omoara”, a conchis Martin Staia.

Ceasul din Piata Operei a fost pus in centrul orasului inainte de Revolutia din Decembrie 1989 si, la un moment dat, s-a aflat si in administrarea Societatii ADP. Acum este administrat insa de Directia de Patrimoniu din cadrul Primariei Timisoara.

Exit mobile version