Opinia Timisoarei

Cea mai mare piata cu legume, fructe, carne si flori, din vestul tarii, se construieste langa Timisoara!

TIMISOARA. Langa Timisoara, pe un teren apartinand Consiliului Judetean Timis, in localitatea Covaci, pe locul unde in urma cu cativa ani existau discutii pentru construirea unui deponeu ecologic, se doreste construirea celui mai pare parc agroalimentar din vestul tarii.

Este vorba de o suprafata de 63 de hectare de teren, iar in urma investitiei aici se vor putea crea 15.000 de locuri de munca.

De fapt va fi o piata imensa atat de fructe si legume, cat si de carne si produse din carne, precum si o piata de plante si flori.

Parcul agroalimentar ar urma sa aiba o zona de piete de legume si fructe, o zona de activitati complementare care cuprinde o serie de functiuni de procesare, depozite frigorifice etc, o alta zona de abatorizare, de procesare a carnii si o zona de plante si flori.

Consiliul Judetean Timis va pune la dispozitie doar terenul si utilitatile (energie electrica, retele de apa, valorificare a deseurilor etc), iar investitori privati sunt invitati sa investeasca aici.

Este un proiect indraznet. Va trebui sa ne gandim rapid. Avem un model de astfel de poligon in Spania, la Barcelona. Propun ca o echipa de la CJT sa mearga la Barcelona sa vedem la fata locului cum arata un astfel de poligon”, a declarat Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Nu s-a estimat cat ar costa o astfel de investitie, insa CJ Timis si-a propus sa apeleze la fondurile europene Romania- Ungaria pentru a-si acoperi partea de investitie la acest proiect.

Am primit acordul de principiu din partea judetului Csongrad din Ungaria pentru acest proiect. Nu este finalizata finantarea pentru ca nu e aprobat ghidul de eligibilitate. Dupa ce acesta va fi aprobat, atunci vom stii ce se poate finanta”, au anuntat reprezentantii ADETIM, cei care s-au ocupat de acest proiect.

Perioada de finalizare a acestui proiect este de 3-4 ani, au mai anuntat reprezentantii Consiliului Judetean Timis. Oricum, locatia este una cat se poate de potrivita, avand in vedere ca terenul se afla in apropierea centurii ocolitoare a Timisoarei, a autostrazii, a centrului Cargi de la aeroport, precum si foarte aproape de linia ferata.

Reprezentantii ADETIM mai spun ca acest poligon agroalimentar ar urma sa functioneze cu mult mai bine decat piata de gros din Timisoara si ca in cadrul acestui proiect va fi invitata si Primaria Timisoara.

Exit mobile version