Opinia Timisoarei

Cea mai mare parada militara din ultimii ani la Timisoara, de 1 Decembrie. Vezi programul de Ziua Nationala

TIMISOARA. Se pregateste cea mai mare parada militara din ultimii ani la Timisoara, de 1 Decembrie.

CITESTE SI: ‘Ai de ma-sa!’ Primul test cu tramvaiul pe noile linii de pe bulevardul Cetatii la Timisoara, un dezastru: Garnitura a ‘sters’ in mers un stalp ce sustine firele de contact pentru ca… spatiul e prea ingust. Foto 

Aproape 300 de militari, politisti, jandarmi, politisti de frontiera, lucratori SRI, politisti locali, dar si pompieri vor defila in centrul orasului, prin fata Catedralei Mitropolitane.

Timisorenii care vor participa la parada de Ziua Nationala vor putea vedea si zeci de vechicule, de la transportoare blindate, unele in premiera, pana la masinile de interventie ale Pompierilor, Politiei, Jandarmeriei, Ambulantei sau Serviciului Roman de Informatii.

Alaturi de fortele de ordine, la parada iau parte si membrii Asociatiei de Reconstituiri Istorice, acei voluntari care aproape in fiecare duminica asigura schimbul de garda in Cetatea Timisoarei imbracati in costume din vremea eliberatorului orasului, printul Eugenia de Savoya. De 1 Decembrie, acestia vor purta echipamentul soldatilor romani din Primul Razboi Mondial si vor fi condusi de ‘generalul Virgil Economu’, cel care s-a aflat in fruntea trupelor romanesti care au intrat in Timisoara in 1919.

Programul de Ziua Nationala a Romaniei va incepe cu o depunere de coroane si jerbe la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei, dupa care va continua, de la 10:30, cu o slujba la Catedrala Mitropolitana. Dupa aceasta va urma parada militara, cu prezenta in premiera a 3 blindate Piranha V, de fabricatie americana si asamblate in Elvetia, cumparate recent de Romania.

Este programata si o defilare de elicoptere, insa aceasta va avea loc doar daca vremea o va permite, iar zborul va fi aprobat de autoritatea aeronautica.

Iata programul complet de 1 Decembrie la Timisoara!

Programul se va incheia seara cu retragerea cu torte, care va incepe in jurul orei 17:45.

Aceasta se va desfasura pe traseul: Strada Mărășești nr 6-7; Str. Sf. Ioan; Bulevardul Republicii, Bulevardul Regele Ferdinand I; Catedrala Mitropolitană; Primăria Municipiului Timișoara; Bd. C.D. Loga; Mitropolia Banatului; Bd. Revoluției din 1989; Instituția Prefectului – Județul Timiș; Piața Sf. Gheorghe; Str. 9 Mai; Piața Libertății; Str. Alba Iulia; Piața Victoriei (19:30); Str. Mărășești nr 6-7.

Exit mobile version