Opinia Timisoarei

Cea mai mare operatiune pentru depistarea migrantilor la Timisoara, de dupa crima de la Gara de Nord. Aproape 100 de transfugi ridicati de pe strazi, terenuri virane, din pensiuni sau tiruri pe Autostrada Vestului. Foto si video

TIMISOARA. Operatiune in forta pentru depistarea migrantilor la Timisoara, cea mai ampla de dupa crima sangeroasa de la Gara de Nord, cand un afgan a fost injunghiat mortal, iar un altul ranit.

CITESTE SI: Niciun garaj nu a fost demolat de 8 luni in Timisoara ca sa se faca vreo parcare intre blocuri. Administratia Fritz: Pentru a darama, avem nevoie de un plan de reamenajare 

Zeci de politisti de Frontiera, de la IPJ Timis, mascati ai jandarmilor, lucratori de la Serviciul pentru Imigrari, agenti de la Transporturi si reprezentanti ai Centrului Regional de Cazare pentru Migranti, dar si de la Politia Autostrazi au pornit o actiune comuna joi, inainte de amiaza.

Sunt verificate hoteluri, hosteluri, pensiuni si case parasite din Timisoara in care obsinuiesc sa se adaposteasca migrantii pana se iveste oportunitatea unui transport spre Europa vestica.

Operatiunea e in plina desfasurare, pe strazi si in imobile, dar si pe Autostrada Vestului, si deja au fost depistati primii transfugi.

UPDATE: Actiunea politistilor a dat repede roade. Au fost depistati aproape 100 de transfugi.

5 au fost ridicati dintr-o pensiune din Timisoara. Alti 4 au fost gasiti intr-un tir pe Autostrada Vestului, cativa in zona Pischia, doi intr-un camion pe b-dul Rebreanu in Timisoara, iar peste 50 de migranti pe un teren viran din zona complexurilor comerciale de pe Calea Aradului.

Majoritatea migrantilor aveau asupra lor acte de sedere in Romania, iar multi dintre ei sunt veniti din alte judete la Timisoara in asteptarea unui transport catre Europa Occidentala.

VIDEO: George Stefanita

Va reamintim, in 19 aprilie, la Timisoara, avea loc o crima intre migranti, in zona Garii de Nord.

Atunci un afgan a fost ucis, iar un altul ranit.

Principalul suspect este dat in urmarire internationala, dupa ce a fugit din Romania.

Zona Garii de Nord din Timisoara a fost declarata zona speciala de siguranta publica, iar politistii o tin sub observatie permanenta.

.

Exit mobile version