Opinia Timisoarei

Cea mai mare despagubire acordata in Romania de asigurari: 1 milion de euro pentru un copil ucis si altul mutilat pe viata

O soferita neatenta a indurerat doua familii intr-un accident. Marti a fost acordata cea mai mare despagubire data vreodata in Romania de o companie de asigurari: 1 milion de euro.

Suma a fost impartita intre familiile a doua copile din Arges, accidentate de o soferita. Cele doua fetite aveau 4 ani si, respectiv, 13 ani!

Cea mai mica a murit pe loc, iar prietena ei de joaca a ramas cu sechele pe viata. Viata pierduta a Gabrielei inseamna un trai mai bun pentru restul familiei.

O casa noua, confortabila si incapatoare pentru cei trei copii ramasi in viata, in asta s-a transformat jumatatea de milion de euro primita de familia Gabrielei, fetita de 4 ani ucisa in accident.

In 2009, cele doua copile se jucau in fata casei langa o groapa de nisip de langa sosea. Tanara care era la volanul masinii de teren a luat curba la stanga prea larg si a iesit de pe drum. Le-a zdrobit pe fetite.

„Putea sa dea oricat, mie copilul inapoi nu mi-l mai aduce. Mi-ar conveni sa am copilul langa mine, dar nu se poate. Nu se poate sa mai dau timpul inapoi”, a spus Ion Musca, tatal fetitei.

Omul isi aminteste si acum cum cea care i-a strivit copilul cu rotile jeep-ului a vrut sa faca o intelegere. Nici nu a vrut sa auda.

„3.000 de euro ca sa dau declaratie la notar ca nu mai am pretentii la nimic”, a povestit tatal indurerat.

In cealalta familie, drama este retraita pas cu pas in fiecare zi. Alexandra a stat 52 de zile in coma profunda, iar acum, la 5 ani, nu vede cu un ochi si este bulimica.

Dupa doi ani de judecata, magistratii au decis ca cele doua familii sa primeasca despagubiri in valoare de 4 milioane de lei. 80% din aceasta suma o reprezinta daunele morale.

In tot acest timp, femeia vinovata a fost condamnata la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Exit mobile version