Opinia Timisoarei

Cea mai mare demolare de garaje la Timisoara! Cate sute vor fi facute una cu pamantul si cine primeste despagubiri

TIMISOARA. Continua operatiunea de demolare a vechilor garaje ale Timisoarei cu o actiune de proportii. Nu mai putin de 339 de garaje aflate in baterii, intr-o zona din cartierul Soarelui, vor fi puse la pamant, deodata.

„Am lansat deja actiunea de notificare a proprietarilor de garaje ca trebuie sa si le demoleze, trebuie sa elibereze locul, care este de interes public, pentru ca vom ajunge cu lucrarile de amenajare la spatiile respective. Vreau sa ii rog pe proprietarii acestora sa inteleaga ca orasul trebuie sa se modernizeze si sa functioneze mai bine si suntem nevoiti sa inlaturam garajele. Nu le va parea rau, asa cum nu le pare rau si celor care au trecut prin asta. Contez pe faptul ca cetatenii din zona vor fi intelegatori si nu vor frana acest proces”, a spus primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Demolarea garajelor va fi facuta pe banii municipalitatii, iar proprietarii care au clauza de despagubire in contractul cu primaria vor primi cate 2000 de euro.

Demolarea o face primaria pe cheltuiala proprie, dar cine nu accepta demolarea va fi obligat sa demoleze pe cheltuiala proprie, sau sa suporte contravaloarea lucrarilor de demolare. Cei care au contract cu primaria, in care exista o clauza de despagubire, in cazul in care se solicita demolarea garajelor, vor primi 2000 de euro. E un lucru asumat de municipalitate sa respecrte acea clauza. Daca in contractele lor nu exista o astfel de clauza, primaria nu poate, legal, sa le dea aceasta suma„, a mai spus Nicolae Robu.

Terenul de pe strada Sirius, pe care sunt acestea, e socotit de interes public de catre primarie si de aceea va fi curatat de garajele localnicilor. In zona au inceput deja lucrarile, a fost inlocuita reteata de termoficare si se lucreaza la modernizarea trotuarelor. Iar, odata ce vor disparea garajele din zona, in locul lor vor fi construite mai multe locuri de parcare.

Exit mobile version