Opinia Timisoarei

Cea mai grozava veste legata de cel mai asteptat santier din Timisoara

TIMISOARA. Mai scurt de atat nu se poate. Primarul Nicolae Robu da o veste neasteptata soferilor, anuntand ca nu vor avea prea mult de suferit in timpul uneia dintre cele mai importante lucrari pentru fluidizarea traficului din Timisoara: largirea pasajului Popa Sapca.

Edilul a anuntat ca a emis autorizatia de constructie pentru aceasta mare lucrare si e optimist ca se va finaliza relativ repede.

Azi (vineri – n.r.) s-a emis autorizatia de constructie pentru largirea strazii Popa Sapca la 4 benzi si a pasajului. Putem da drumul la realizarea dicumentatiei in vederea organizatrii licitatiei si speram sa decurga bine, fara contestatii. Speram ca in toamna sa dam drumul la lucrari. Speram, de asemenea, ca traficul sa fie perturbat cat mai putin. Lucrarea nu va dura mult pentru ca largirea pasajului se va face relativ repede. Nu pot sa fac estimari, cred ca va dura jumatate de an”, a declarat Nicolae Robu.

Recent, primarul a anuntat ca va da drumul la licitatii pentru largirea atat a pasajului Popa Sapca, cat si a pasajului Jiul, simultan.

Am decis sa-mi asum demararea in paralel a celor doua lucrari. Am vrut mai intai Popa Sapca si apoi Jiul, dar am decis sa-mi asum tocmai pentru a recupera din ramanerile in urma”, a anuntat Nicolae Robu, in urma cu aproximativ doua saptamani.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, largirea Pasajului Popa Sapca este estimata la 46,2 milioane de lei, fara TVA, ceea ce inseamna aproape 13 milioane de euro, cu tot cu TVA. Cu toate astea, estimarea din studiul de fezabilitate arata ca e nevoie de 15 milioane de euro, conform devizului general aprobat de Consiliul Local Timisoara. In bugetul local au fost prevazuti deja pentru aceasta lucrare aproape 2,2 milioane de euro.

Cat despre largirea Pasajului Jiul, in acest caz lucrarea este estimata la 36,5 milioane de lei, fara TVA, adica putin peste 10 milioane de euro. Bani prevazuti in bugetul orasului pentru aceasta lucrare inca nu exista.

Exit mobile version