Opinia Timisoarei

Cea mai CONTROVERSATA expozitie vine la Timisoara! A adunat peste o suta de mii de vizitatori in toata Romania! FOTO!

TIMISOARA. Controversata expozitie ‘Our Body’ va ajunge si la Timisoara. Anuntul a fost facut de reprezentantii Muzeului Banatului care vor gazdui evenimentul.

Directorul Muzeului Banatului spune ca in aceste zile se pregateste expozitia care se va desfasura in mansarda Bastionului Theresia din Timisoara.

Acum pregatim o expozitie cu corpul omenesc, Our Body. In aceste zile se aduc exponatele si in 5 sau 6 februarie se va deschide„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Claudiu Ilas.

Expozitia a atras, la Muzeul Antipa din Bucuresti, peste 80.000 de vizitatori, iar la Cluj-Napoca a atras peste 20.000 de vizitatori. Organizatorii se asteapta ca si la Timisoara sa participe zeci de mii de vizitatori la acest eveniment.

Vizitatorii au parte de o calatorie extraordinara in interiorul organismului uman, descoperind misterele anatomiei si fiziologiei cu ajutorul exponatelor – corpuri umane reale. Printr-un proces de impregnare polimerica (tratare cu cauciuc siliconic lichid), tesuturile sunt conservate la nivel microscopic, permitand vizitatorilor sa vada direct cat de uimitor functioneaza organismul uman, si felul in care maladiile si obiceiurile nesanatoase solicita functiile corpului.

Prezentand comparativ tesuturi, organe sau celule sanatoase si variantele lor afectate de diverse boli, expozitia ofera celor ce-i trec pragul sansa de a vedea si de a intelege mai bine conditii medicale frecvent intalnite (cancer renal, accident vascular cerebral, cancer pulmonar etc).

Expozitia a starnit ample controverse si chiar a existat o petitie online initiata de Societatea Independenta Romana pentru Drepturile Omului care a militat pentru inchiderea expozitiei.

Semnatarii au spus atunci ca expozitia ar trebui interzisa pentru ca „multe ONG-uri acuza faptul ca trupurile expuse in asemenea expozitii ar putea apartine prizonierilor executati in inchisorile chineze„.

Expozitia va fi deschisa publicului timisorean intre 5 februarie si 28 aprilie, iar costul biletelor variaza.

 

 

Exit mobile version