Opinia Timisoarei

Cea mai asteptata veste. Timisoara va avea din nou caldura si apa calda, intr-o solutie de avarie. Anuntul presedintelui Consiliului Judetean Timis Alin Nica

TIMISOARA. Au reusit sa gaseasca o solutie de avarie, pe termen scurt, iar Timisoara va avea iarasi caldura si apa calda, incepand de joi.

In urma unor demersuri facute la Bucuresti impreuna cu ministrul liberal al Energiei, presedintele Consiliului Judetean Timis Alin Nica anunta ca OMV Petrom va asigura furnizarea de gaz catre Colterm pentru o vreme, timp in care administratia Fritz sa poata convinge o alta companie sa livreze combustibilul necesar pentru ca orasul sa nu ramana iarasi in frig.

De mâine (joi, n.r.), pentru cel puțin 2 săptămâni, timișorenii racordați la Colterm vor avea din nou căldură. Este un răgaz câștigat cu ajutorul lui Virgil Popescu, ministrul Energiei și al unui furnizor de gaze naturale care a înțeles câtă nevoie de ajutor au timișorenii. Mă bucur pentru această soluție de avarie, e rezultatul multor negocieri la care am participat, explicând de fiecare dată că populația nu trebuie să sufere pentru greșelile Primăriei. Mai sunt și alte soluții pe masă, în discuție, dar mă aștept și la participarea administrației locale a municipiului„, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Timis Alin Nica pe Facebook.

Va reamintim, dupa o pasuire de 24 de ore, E.On a decis sa opreasca alimentarea cu gaz a companiei de termoficare la Timisoara marti, aceasta dupa ce cu o saptamana in urma primarul Dominic Fritz anunta intrarea Colterm in insolventa. 50.000 de abonati, intre care si spitale, au petrecut noaptea trecuta in frig.

UPDATE: La scurt timp,  primarul Dominic Fritz le anunta si el timisorenilor… ‘reusita’

Spre deosebire de Alin Nica, Dominic Fritz anunta ca vom avea caldura de miercuri seara la Timisoara, iar gazul va asigura arderea carbunelui pentru o saptamana.

Am reușit să găsim o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz. Încheiem în aceste ore un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan.
În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu cărbune și un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcționarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere.
Continuăm să lucrăm pe mai multe variante de soluții pentru ca timișorenii abonați la Colterm și spitalele să aibă în această iarnă căldură și apă caldă. Susținerea din partea bugetului de stat va trebuie să joace un rol important, acest lucru fiind valabil pentru toate companiile de termoficare din România„, a transmis pe Facebook si primarul Timisoarei Dominic Fritz.

 

Exit mobile version