Opinia Timisoarei

Ce se va intampla cu elevii care refuza sa poarte masca la scoala. Anuntul lui Raed Arafat

De luni, o parte dintre elevi vor reveni in salile de clasa, iar potrivit regulilor impuse de autoritati, vor trebui sa poarte masca pe tot parcursul orelor. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta Raed Arafat a explicat ca cei care vor refuza sa poarte masca, vor fi scosi pe hol.

La inceput va fi greu sa impui regulile. Regulile trebuie impuse nu neaparat cu pedepse. Trebuie impuse cu fermitate si sa i se spuna elevului. Nu vrei sa porti masca, iesi din clasa, asteapta pe hol. Cand porti masca intri in clasa, pentru ca iti pui colegii in pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii in casa in ultimele 6 luni. De la parintii lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui”, a declarat seful DSU Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat a explicat ca trebuie sa simta ca la scoala trebuie respectate regulile, mai ales in conditiile in care unii au parinti care resping utilizarea mastii si „o trateaza ca pe o gluma”.

Ministrul Educatiei Monica Anisie a anuntat in urma cu o saptamana ca unitatile scolare vor avea stocuri de masti, atat pentru elevi, cat si pentru dascali. Insa acestea sunt pentru situatii deosebite.

Scolile vor avea stocurile necesare pentru a oferi o masca pentru copii si cadrele didactice. De cate ori nu s-a intamplat sa se rupa masca? De aceea, trebuie sa existe acest stoc la nivelul unitaţilor de invaţamant si la nivelul ISJ. Le-am spus inca de aseara sa isi faca stocurile”, a mai declarat Anisie.

Exit mobile version