Opinia Timisoarei

Ce se pregateste pentru mitingul de protest de sambata din Piata Operei la Timisoara?

TIMISOARA. Cum pe retelele de socializare si nu numai timisorenii si-au anuntat in numar mare participarea la mitingul de protest ce va fi organizat sambata in Piata Operei, se iau masuri importante pentru ca miscarea sa nu degenereze.


Astfel, Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara anunta ca va veghea pentru ca adunarea din 8 noiembrie sa se desfasoare in conditii de siguranta.

Astfel, incepand cu orele 18.00, organizatorii acestei manifestatii, studenti ai Universitatii de Vest si ai Universitatii Politehnica din Timisoara, se asteapta ca timisorenii sa participe in numar cat mai mare la protestul civic pentru solidaritatea cu Diaspora Romaneasca ce a fost umilita la primul tur al alegerilor prezidentiale in fata misiunilor diplomatice ale Romaniei din strainatate.

Jandarmii timisoreni reamintesc:

in conformitate cu prevederile legii nr. 60 din 1991, privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, jandarmii recomanda celor care vor participa la aceasta manifestatie:
a) sa respecte recomandarile facute de organizatorii adunarii publice si  organele de ordine;
b) sa se abtina de la actiuni de natura a impiedica desfasurarea normala a adunarilor publice si sa nu incite la asemenea actiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;
c) sa nu introduca sau sa aiba , in timpul desfasurarii adunarilor publice, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant – lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte care pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a acestora;
d) sa paraseasca imediat adunarile publice sau locul unde acestea se desfasoara, când au fost somati de catre organizatori, imputernicitii acestora sau de catre jandarmi;
e) sa nu participe la adunari publice in stare de ebrietate, sa nu consume si sa nu distribuie bauturi alcoolice sau droguri.

Exit mobile version