Opinia Timisoarei

Ce se intampla cand un copil are simptome de COVID in timpul orelor, la scoala sau la gradinita? Se aplica protocolul de urgenta. Procedura gandita de Ministerul Educatiei

Inceperea anului scolar este prevazuta, deocamdata, de Ministerul Educatiei, in 3 scenarii: rosu, galben si verde.

CITESTE SI: Cel mai mare numar de morti cu COVID in 24 de ore in Romania. Sunt 58 de decese in tara, dintre care 4 in Timis. Peste 1.000 de noi infectari 

Acolo unde numarul de cazuri de infectari este sub unul la mia de locuitori in ultimele 14 zile, se aplica planul verde, adica va fi permisa prezenta fizica la scoala. In localitatile cu pana in 3 cazuri la mia de locuitori se aplica scenariul galben, in care se va merge la scoala prin rotatie si se va face si invatamant online. In scenariul rosu, de peste 3 cazuri la mia de locuitori, cursurile sunt suspendate, iar orele vor fi doar online.

Parintii se intreaba ce se va intampla daca copilul lor va manifesta simptome chiar in timpul orelor. Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Luminita Barcari, a explicat ce se va intampla in astfel de cazuri: elevul va fi scos din clasa si izolat intr-un spatiu, pana cand parintii vor veni si il vor duce la spital, unde va fi testat.

Daca in cazul in care prescolarii si elevii prezinta in timpul orelor de curs stare febrila sau simptomatologie specifica infectarii SARS-CoV-2, se aplica protocolul de izolare, adica este copilul izolat intr-o sala speciala, este anuntat parintele care vine si merge cu el la medicul de familie. in cazul in care se confirma imbolnavirea lui cu SARS-CoV-2, deci la aparitia unui caz confirmat de imbolnavire intr-o clasa, se suspenda cursurile scolare ale clasei respective pentru o perioada de 14 zile. La aparitia a trei cazuri confirmate de imbolnavire in clase diferite ale aceleiasi unitati de invatamant, se suspenda cursurile scolare ale unitatii de invatamant pe o perioada de 14 zile de la data de debut a ultimului caz”, a spus Luminita Barcari la Radio Romania Actualitati, citata de stiripesurse.ro.

Exit mobile version