Opinia Timisoarei

Ce facem cu brazii de Craciun dupa sarbatori, la Timisoara. RETIM nu ii va ridica de pe strazi

TIMISOARA. Daca pe vremuri prelua brazii de Craciun de pe strazile din Timisoara, RETIM nu va mai face acest lucru dupa sarbatorile de iarna, asa cum se intampla deja de 2 ani.

Pomii de Craciun nu vor putea fi lasati langa pubelele rezervate deseurilor reziduale sau celor reciclabile, deoarece vor fi considerati deseuri abandonate, iar cei care ii vor pune langa aceste recipiente sau la colt de strada, ar putea fi amendati de Primaria Timisoara.

Pomii de Craciun vor trebui dusi la cele patru centre de colectare administrate de RETIM din oras, dar numai dupa ce vor fi complet despodobiti, iar dintre crengile acestora vor fi inlaturate orice decoratiuni sau ambalaje. Exista solutii si pentru pomii de Craciun artificiali sau pentru cei la ghiveci.

Cetatenii se pot debarasa de brazii artificali in conformitate cu regulile specifice de gestionare a deseurilor din plastic.

In ceea ce priveste brazii naturali, sunt indemnati cei din Municipiul Timisoara sa ii duca prin aport voluntar la unul dintre cele patru centre de colectare desemnate.

Pentru brazii in ghiveci, diverse ONG-uri din judet vor organiza campanii de replantare, continuand astfel traditia din anii anteriori. Se recomanda urmarirea platformelor de socializare pentru informatii actualizate cu privire la derularea acestor campanii„, au transmis reprezentantii RETIM.

Iata adresele si programul celor patru centru de colectare din Timisoara:

Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Calea Mosnitei, nr. 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Str. A Imbroane, nr. 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Str. Ovidiu Cotrus, nr. 201 (fosta adresa: Calea Chisodei, Str. Mile Carpenisan, nr 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)

Exit mobile version