Opinia Timisoarei

Ce drumuri de intrare si iesire din Timisoara vor fi largite la 4 benzi, in 2015?

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis si-a facut un plan cu doua dintre cele mai circulate drumuri la iesire sau la intrare in Timisoara. Acestea vor fi largite la patru benzi de circulatie, doua pe cate un sens.

Dupa ce drumul care leaga Timisoara de comuna Giroc a fost largit la patru benzi de circulatie, de catre Consiliul Judetean Timis, in 2014, iata ca vine randul si altor drumuri sa fie reamenajate.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a declarat ca drumul care leaga Timisoara de comuna Mosnita Noua va intra in reparatii, incepand din 2015. De asemenea, drumul care leaga Timisoara de Aeroportul International ”Traian Vuia” va fi largit la patru benzi de circulatie, acum fiind sufocat de numarul mare de masini care circula pe aici.

Am reusit sa inchidem lucrarea de la Giroc, am programat si urmeaza sa programam pentru 2015 lucrarea de la Mosnita la 4 benzi si intrarea de la aeroport pana la centura Timisoarei care va fi facuta pe 4 benzi”, a declarat Titu Bojin.

De asemenea, presedintele Consiliului Judetean Timis spune ca spera ca CJ sa gaseasca resursele necesare pentru a contribui si la construirea centurii de sud a Timisoarei.

Cred ca sunt cateva lucarari de drumuri care vor fi de importanta judeteana si speram ca sa gasim solutiile si sa sprijinim si noi realizarea centurii sud care este inclusa in masterplanul national”, a aratat Bojin.

Centura Timisoara Sud urmeaza sa fie construita pe bani europeni, dar cu cofinantare de la Guvern si Consiliul Judetean Timis. Proiectul este finalizat deja, urmand sa fie stabilita, in cadrul unei licitatii, firma care se va ocupa de aceasta lucrare. Insa pentru aceasta este nevoie, mai intai, de finantare din partea Uniunii Europene.

Centura sud ar urma sa porneasca de pe Calea Lugojului, de la actuala centura de nord-est, pana pe Calea Sagului, pe langa Mosnita Noua si Giroc.

 

Exit mobile version