Opinia Timisoarei

Ce drumuri construieste Consiliul Judetean Timis cu bani europeni?

TIMISOARA. Cinci proiecte a depus Consiliul Judetean Timis la ADR Vest pentru a cere finantare europeana. Este vorba de reabilitari sau modernizari de drumuri ori de noduri de descarcare de pe autostrada.

Asadar, CJ Timis vrea sa faca un nod de descarcare de pe autostrada, la Sanovita si Bethausen, vrea sa modernizeze DJ693 pentru interconectare cu autostrada Arad- Timisoara, vrea sa modernizeze drumul de la Foeni la Peciu Nou (DJ593) si sa reabiliteze DJ 648 intre Tomesti si Luncanii de Jos. Totodata, pe lista CJ Timis se mai regaseste un nod de descarcare de pe autostrada A1, la Recas.

Agntia de Dezvoltare Regionala Vest a deschis sesiunea de proiecte prin Programul Operational Regional, astfel ca se pot depune incepand din 16 mai a.c. pana in 16 noiembrie a.c. proiecte europene pentru finantari de drumuri si reabilitari de blocuri.

Pentru drumuri alocarea este de 93,54 milioane de euro, iar valorile eligibile sunt intre 1 milion de euro si 50 milioane de euro cu cofinantare de 2% din partea autoritatilor publice.

Exit mobile version