Noutati :

Ce cladire importanta s-a ridicat cu 1 milion de euro langa Timisoara, la Dumbravita, cu bani europeni? FOTO!

4 august, 2014 - 02:43 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Firmele la inceput de drum din Banat au sansa sa isi desfasoare activitatea intr-o cladire moderna, ridicata cu bani europeni la Dumbravita. Primarul Timisoarei si cel al Dumbravitei au taiat deja panglica noului incubator de afaceri al comunei.

Edilul s-a deplasat la Dumbravita cu masinutele electrice cumparate recent de municipalitate. Ca de obicei, a intarziat la taierea de panglica, insa a starnit reactia celor care-l asteptau la incubatorul de afaceri.

„Este un obiectiv foarte important pentru comuna Dumbravita, pentru Timisoara, pentru zona noastra, asa cum sunt toate obiectivele care incurajeaza dezvoltarea afacerilor. Timisoara este un puternic centru economic si vrem sa-l facem si mai puternic. Este un oras care produce de pe bancile universitatilor sale un numar important de specialisti cu inalta pregatiri, cu foarte multi oameni cu initiativa chiar la un alt nivel de studii si noi trebuie sa-i sprijinim. Am realizat deja un centru de afaceri in domeniul IT&C, pe care l-am inaugurat in Timisoara, acesta este un al doilea obiectiv si mai avem un al treilea – Centru de competenta si sprijinirea afacerilor in domeniul automotive, pe care il vom finaliza in 2015. Toate acestea sunt realizate cu fonduri europene si cu cofinantare din partea noastra – de 50%”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Cladirea are doua etaje si o hala imensa, cu locuri de parcare si spatii verzi. La parter exista un front desk, un copy center, doua sali polivalente – una de curs si una de intalniri, trei grupuri sanitare, in timp ce la etajul 1 au fost amenajate 6 birouri – unul de administratie incubator, unul „all inclusive” firme servicii – cu laptopuri si toate cele necesare, doua birouri administratie firme productve, doua spatii firme servicii si doua grupuri sanitare. Aceleasi conditii exista si la etajul al doilea. Hala are o suprafata de 1,146 metri patrati, unde vor putea functiona 4 firme de productie.

„Avem o hala cu spatii pentru firme de productie si spatii de depozitare, avem o cladire administrativa cu doua etaje, mobilata si echipata in mod corespunzator, sunt birouri pentru firme de servicii si de productie, exista doua birouri in regimul all-inclusive, unde o Persoana Fizica Autorizata, spre exemplu, vine, se asaza si isi incepe imediat activitatea, avand toate facilitatile asigurate. Sunt doua sali multifunctionale, exista o parcare, spatii verzi si s-a plantat un numar important de copaci. Aici vor activa 4 IMM-uri cu activitati productive in domeniul mestesugurilor traditionale: prelucrare de lemn, fier forjat, materiale pentru reabilitare cladiri istorice si productie de dale care vor fi necesare in multele proiecte pe care le avem. Vor fi si 13 IMM-uri din sectorul serviciilor, in total avem ca sarcina sa asiguram 61 de noi locuri de munca”, a mai spus primarul.

Momentan nu au fost stabilite criteriile dupa care vor fi alese firmele care sa isi desfasoare activitatea in noul incubator de afaceri. Potrivit primarului din Dumbravita, Victor Malac, cladirea va fi data spre administrare unei firme. A fost stabilita si chiria: 2 euro/mp pentru birouri si 1 euro/mp pentru hala.

Pentru ridicarea incubatorului s-au folosit 4,8 milioane de lei, adica putin peste 1 milion de euro. 1,7 milioane de lei au venit de la Uniunea Europeana, tot atat punand si Primaria Timisoara impreuna cu Primaria Dumbravita.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...