Opinia Timisoarei

Ce alt oras din Romania, rival al Timisoarei intr-o mare batalie, ar putea avea METROU?

CLUJ. Primarul Clujului, Emil Boc, sustine ca trebuie sa fie organizata o discutie pentru a se analiza oportunitatea construirii unui metrou ”macar” de la Polus la Aeroport.

Eu nu spun ca nu merita. Deocamdata, se fac analize. Eu am propus o discutie macar de pricipiu pentru a se vedea ce ar insemna un metrou macar de la Polus si pana la Aeroport. Costurile sunt de miliarde de euro, unu, doua, trei sau patru miliarde de euro. Nu as putea sa va spun exact pentru ca studiile sunt foarte aproximative. Se face o analiza pentru a se vedea cum va fi sustenabil un astfel de metrou la un oras cu o jumatate de milion de locuitori. Eu cred ca nu trebuie exclusa o astfel de varianta pe termen mediu si lung. E clar ca finantari europene nu vom avea pentru un asemenea metrou. Sa ne bucuram daca vom avea pentru o centura ocolitoare, care sa coste doua – trei sute de miloane de euro. Este o chestiune pe termen lung care poate fi avuta in vedere”, a declarat primarul Emil Boc, citat de stiridecluj.ro

Declaratia a fost facuta dupa ce primarul Emil Boc a fost intrebat daca nu merita Clujul un metrou inainte de Timisoara.

Primarul Nicolae Robu promoveaza de cativa ani acest proiect pentru ale carui studii se aloca an de an bani de la bugetul local.

In 2016, au fost prevazuti 137.000 de lei pentru un studiu de prefezabilitate pentru reconfigurarea traseului de cale ferata in Timisoara prin introducerea liniilor in subteran, operatiune necesara pentru deja celebrul „metrou” atat de dorit de primarul Nicolae Robu.

Va reamintim, un kilometru de metrou, in Bucuresti, costa 50 de milioane de euro.

Cluj Napoca se numara printre cele trei orase cu care Timisoara este in competitie directa pentru obtinerea mult ravnitului titlu de Capitala Culturala a Europei in 2021.

Exit mobile version