Opinia Timisoarei

Caz socant: Un tanar sub influenta etnobotanicelor si-a atacat parintii cu drujba

Ziua si pacientul agresiv din cauza consumului de etnobotanice. Cel mai recent caz a avut loc duminica, la Iasi, unde un tanar aflat sub influenta etnobotanicelor a incercat sa-si omoare parintii cu drujba. Asta la doar o zi de cand un alt consumator si-a atacat parintii.in seara de sambata spre duminica, un tanar din comuna ieseana Miroslava a luat o drujba in mana si a inceput sa taie totul in cale. Tatal baiatului spune ca fiul sau a devenit agitat dupa o petrecere la care a amestecat drogurile cu alcoolul.

Speriati, oamenii din sat au chemat ambulanta si politia. Nici acestora nu le-a fost prea usor sa-l opreasca.

„Un tanar de 21 ani, foarte agitat, despre care mama a declarat ca a luat etnobotanice. Era foarte agitat. Avea plagi autolidice pe burta. Avea un cutit in mana, o drujba, a amenintat echipajul ambulantei, lumea din sat”, povesteste asistentul de pe ambulanta.

In cele din urma, politistii au reusit sa-l urce pe tanar in ambulanta. Scandalul a continuat insa la spital.

In calitate de deputat, medicul Tudor Ciuhodaru, a cerut adoptarea de urgenta a legislatiei care prevede pana la 20 de ani de inchisoare pentru comerciantii de etnobotanice.

„S-a ajuns la forme de violenta extrema. Agresivitatea si autoagresivitatea, manifestate prin automutilare sunt dominante in tabloul clinic. Este foarte greu sa tratezi acesti pacienti”, spune Ciuhodaru.

Tot la Iasi, un alt tanar care consumase etnobotanice a incercat sambata sa-si omoare parintii cu o haltera. Disperati, acestia au sunat la 112, iar tanarul a fugit de-acasa. A fost gasit putin mai tarziu, dormind langa un container de gunoi. Ca sa il poata duce la spital, cadrele medicale de pe Ambulanta au avut nevoie de ajutorul politistilor.

Exit mobile version