Opinia Timisoarei

Cativa zeci de enoriasi l-au sustinut inca o data pe IPS Nicolae Corneanu, de pe scarile Catedralei

TIMISOARA. Aproximativ 80 de credinciosi ortodocsi din Timisoara s-au adunat in fata Catedralei Mitropolitane pentru a protesta fata de decizia Sfantului Sinod de a-l decade din drepturi pe IPS Nicolae.

De aceasta data, enoriasii protestatatri s-au organizat mai bine decat la celelalte mitinguri, si-au asigurat sonorizare cu sprijinul unei televiziuni locale si chiar au prezentat o inregistrare audio cu mitropolitul Banatului, IPS Nicolae.

Cu emotii in glasuri, dupa ce au ascultat in tacere vorbele mitropolitului, enoriasii au spus ca protestul lor va continua si in zilele urmatoare.

Dealtfel, duminica, de ziua Rusaliilor, credinciosii care sunt asteptati sa participe la slujba de la Catedrala, sunt insemnati sa formeze un lant uman in jurul lacasului de cult. Aceasta pentru a-si arata sustinerea fata de mitropolitul Nicolae Corneanu.

Sfantul Sinod a decis in sedinta de vineri, 20 mai, sa ii restranga IPS Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, anumite drepturi administrative. Atributiile acestuia au fost preluate de PS Paisie Lugojanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timisoara.

Exit mobile version