Opinia Timisoarei

Cati bani cere Biserica Ortodoxa din buzunarele timisorenilor pentru lacasurile de cult?

TIMISOARA. Aproape 400.000 de euro! Atat vor primi bisericile din Timisoara din „cutia milei” a orasului. Dupa ce au intocmit deja un regulament dupa care sa fie alocati banii la lacasurile de cult din Timisoara, autoritatile locale au impartit si banii, mai putini ca anul trecut.

CITESTE SI: Bisericile din Timisoara, abonate in continuare la ‘cutia milei’ a orasului. Dupa regulament!

Daca in 2014 au fost alocati peste jumatate de milion de euro pentru biserici, anul acesta, reprezentantii municipalitatii sustin ca bugetul este de aproape 400.000 de euro, adica aproximativ 1,7 milioane de lei.

Cei mai multi bani ajung, fara indoiala, la ortodocsi – 1,1 milioane de lei, in timp ce cate 200.000 de lei ajung la romano-catolici si greco-catolici, iar 145.000 de lei sunt destinati altor culte religioase.

In buget sunt prevazuti mult mai multi bani, exact 2,5 milioane de lei, insa o parte din ei au fost deja distribuiti anul trecut, asa ca vor fi achitati acum. Vorbim de 805.000 de lei.

Cat au cerut preotii de la Primarie?

Potrivit referatului care insoteste proiectul de hotarare, Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Timisoarei a cerut 9,1 milioane de lei de la bugetul local, bani pe care sa-i foloseasca pentru lucrari la 14 parohii din oras, in timp ce greco-catolicii au cerut doar 314.000 lei. Alte culte religioase nu au depus solicitari la primarie.

Exit mobile version