Opinia Timisoarei

Catalin Predoiu, desemnat premier interimar, dupa demisia lui Nicolae Ciuca. Programul consultarilor la Cotroceni pentru desemnarea noului prim ministru

Ministrul Justitiei a fost desemnat, luni, de catre presedintele Klaus Iohannis sa ocupe functia de premier interimar, pana la instalarea noului Guvern. Administratia Prezidentiala a anuntat ca in cursul zilei de marti vor avea loc consultpri la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 iunie 2023, pe domnul Nicolae-Ionel Ciuca, la Palatul Cotroceni, care si-a inaintat oficial demisia din functia de Prim-ministru. in temeiul prevederilor constitutionale, Presedintele Romaniei a luat act de demisia domnului Nicolae-Ionel Ciuca si a semnat decretul prin care se constata vacantarea functiei de Prim-ministru al Guvernului Romaniei”, anunta, luni, Administratia Prezidentiala.

Totodata, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Catalin Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a indeplini atributiile prim-ministrului pana la formarea noului Guvern.

In temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) si ale art. 103 alin. (1) din Constitutia Romaniei, Presedintele Romaniei va invita marti, 13 iunie 2023, la Palatul Cotroceni, liderii partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, pentru consultari in vederea desemnarii candidatului pentru functia de Prim-ministru”, mai anunta Administratia Prezidentiala.

Nicolae Ciuca a anuntat luni ca demisioneaza si a anuntatb ca, cel mai probabil joi, va exista un nou Cabinet.

Mai multe AICI.

Exit mobile version