Opinia Timisoarei

Cat se mai scumpesc apartamentele in Timisoara? Iata cat au crescut preturile la locuinte in martie!

TIMISOARA. Cer tot mai multi bani, dar asta nu inseamna ca ii si primesc. Pretentiile proprietarilor de apartamente noi si vechi scoase la vanzare in marile orase din tara s-au ridicat in primul trimestru al anului. Pretul mediu pentru care sunt dispusi sa renunte la proprietati a crescut cu 6,5%, de la 951 de euro cat era la sfarsitul anului trecut, potrivit indicelui imobiliare.ro.

CITESTE SI: Cartierul din Timisoara in care apartamentele sunt mai scumpe decat in centru! Unde se gasesc cele mai ieftine?

Toate marile orase cuprinse intr-o analiza a imobiliarilor s-au inscris pe o traiectorie ascendenta a preturilor in primele trei luni din an.

Dar, cele mai mari cresteri au avut loc in Timisoara si Cluj Napoca, iar cele mai mici in Constanta si Bucuresti.

In luna martie, preturile medii au scazut usor, cu 0,2%, comparativ cu februarie, de la 1.015 euro la 1.013 euro pe metru patrat util.

La Timisoara, valoarea medie de listare a unui apartament s-a majorat cu 2,1% in martie (de la 970 de euro pe metru patrat in februarie) si cu 5,3% in primul trimestru al anului (de la 940 la 990 de euro pe metru patrat util).

Apartamentele din blocurile vechi au inregistrat un avans de 5,6% (de la 940 la 993 de euro pe metru patrat), iar cele noi s-au scumpit cu 3,4% (de la 942 la 974 de euro pe metru patrat).

Exit mobile version