Opinia Timisoarei

Cat ne costa, de fapt, mutarea cladirii de sticla din centrul Timisoarei? Proprietarii Acvariului si pasajului nu se lasa usor! Primarul Nicolae Robu le mai da inca un imobil si un teren, pe langa cel initial, ca sa plece din Piata Operei

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu promite ca in saptamanile urmatoare constructia de sticla din centrul Timisoarei se va muta in locul fostei tribune comuniste de pe bulevardul Republicii.

Mai mult decat atat, proprietarii vor primi la schimb, pentru pasajul subteran pe care il detin sub acvariu, o cladire si un teren evaluate la aceeasi valoare, spune Nicolae Robu.

Primarul a refuzat sa explice si despre ce bunuri imobile ale municipalitatii ar fi vorba si la ce suma se ridica acestea in eventualitatea perfectarii schimbului care ar insemna disparitia cladirii de sticla si cedarea pasajului subteran din centru.

Reprezentantii Primariei Timisoara vor sa transforme pasajele subterane din Piata Operei intr-un pasaj rutier, cu parcare cu tot. Astfel, de la bulevardul Republicii si pana la Castelul Huniade, prin subteran, ar urma sa se faca un pasaj rutier pentru descongestionarea traficului din zona centrala a orasului. Este doar o idee, proprietarii acvariului inca nu au stabilit daca sunt de acord sa cedeze pasajul pe care il detin in favoarea unui alt spatiu.

„Solutia radicala ar fi ca proprietarul care are subsolul si acvariul sa renunte la proprietatea lui in favoarea municipiului Timisoara. Cladirea nu ne intereseaza, vorbim de subsol, urmand sa primeasca la schimb un imobil sau mai multe, mai mici – teren sau cladire sau si teren si cladire – in valoare echivalenta”, a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Acvariul dispare pana cand se implinesc 6 luni de cand Robu este primar, promite edilul. In ceea ce priveste pasajul subteran, va incepe in curand o evaluare a acestuia pentru a se stabili ce vor primi proprietarii in schimb.

„Daca se face asta, putem sa realizam un traseu de trafic de la Republicii pana la zona muzeului, inchizand Inelul I pe cel mai potrivit traseu cu putinta. Vorbim de subteran, actualul subpasaj sa treaca pe sub parcarea de la Modex, printr-o parcare mare care sa se faca in subsol. Am anuntat ca doresc oricum ca parcarea de la Modex sa dispara”, a mai spus primarul.

Prin viitorul subpasaj nu vor circula decat masinile mici. „Nu se merge adanc, pentru ca numai masinile mici vor circula. Se va face expertiza de catre specialisti. Va trebui gandita o consolidare pentru siguranta cladirilor din jur”, a conchis Robu.

CITESTE SI: E oficial: Acvariul se muta intre Opera si Gara de Nord Timisoara, in locul tribunei oficiale pentru defilari de pe bulevardul Republicii. Va deveni gradinita

Exit mobile version